WTCR: Kaotikus verseny után 10 pont maradt Michelisz előnyéből
WTCR 2019: Sepang - 2. futam

Már az első körben a feje tetejére állt a WTCR második sepangi versenye: több mint egyórás kényszerszünet után Esteban Guerrieri győzelemmel javította az esélyeit, Michelisz Norbert azonban 10 pontos előnnyel várhatja az idényzárót.

a2ae501d934c897411c44cddb9857385.jpg

Eleinte úgy tűnt, megúszhatja szárazon a túraautó-világkupa mezőnye a második, fordított rajtrácsos versenyt Malajziában, azonban a rajtrácson az utolsó percekben elkezdett zuhogni az eső, így többen esőgumikra váltották. Az első kör ennek ellenére kaotikusan alakult: már az első kanyarkombinációban többen összeakadtak, Michelisz Norbert pedig a zavarosban halászva próbált vigyázni az autójára – emiatt veszített is öt pozíciót, visszaesett tizenötödiknek.

A második szektor végén valósággal elszabadult a pokol: Nick Catsburg nekiment Yvan Mullernek, kettejük ütközetét elkerülve Michelisz, illetve a szabadkártyás João Paulo de Oliveira is a fűre hajtott. A hollandnak is el kellett hagynia a pályát, ám épphogy visszatért a fűről, lángra kapott a Hyundai – így piros zászlóval szakították félbe a versenyt.

Motorsport.com on Twitter

Crazy #WTCR race 2 start ends with a car on fire! �Livestream here: https://t.co/fNUFN5WSqH Georestrictions may apply. https://t.co/BQcuM5QYvt

Majd’ egyórás kényszerszünet után indulhatott újra a verseny, az újrarajt sorrendjét – a szabályok értelmében – a piros zászló bemutatása előtt teljesített utolsó szektor sorrendje adta. Ennek alapján a folytatást a bajnokesélyesek közül Esteban Guerrieri a 2., Yvan Muller az 5., míg Michelisz a 13. helyről várhatta.

A zöld zászlók meglengetését követően Néstor Girolami átadta az első helyet Guerrierinek, aki az élen vaskos, 10 másodperc feletti előnyt épített ki magának, elsőségét pedig az utolsó két körben, Tassi Attila félrehúzódása miatt pályára lépő biztonsági autót biztosította be – negyedik győzelmét aratva jelentősen faragott a hátrányból. Michelisz Norbert a nyolcadik helyen futott be végül, így az utolsó versenyen a 10 pontnyi előnnyel indulhat.

ec3fcecd24b8c4a14739a0681bc059e5.jpg

Mikel Azcona és Johan Kristoffersson is megelőzték Girolamit, így ők állhattak dobogóra, mögöttük Kevin Ceccon lett az ötödik. Yvan Muller csak a hatodik helyen végzett, s mivel a hátrányából így megmaradt 33 pont, ő már nem lehet a WTCR bajnoka 2019-ben, hiába tartotta mögötte Micheliszt a francia márkatársa, Yann Ehrlacher. Az első tízben még Rob Huff és Benjamin Leuchter fért be.

A második verseny közvetítése 13:35-kor kezdődik az Eurosport 1-en, és úgy fest, hogy a rajtra 14:10-kor kerül sor. Élő szöveges közvetítésünket továbbra is folytatjuk.

A második futam végeredménye:

wtcr_2019_sepang_r2.jpg

Fotó: Gregory Lenormand, Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1215353228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása