F1: A szurkolóknál Lando Norris 2019 újonca

A Forma-1 hivatalos közönségszavazásán a McLaren brit versenyzőjét választották az év legjobb zöldfülűjének. A három újoncnak pedig – egy mókás videó kedvéért – egymást is meg kellett győzniük arról, hogy melyikük a jobb.

2019abudhabigrandprixsaturday_2st0912.JPG

Meglehetősen sok újonc versenyzőt köszönthettünk a Forma-1 2019-es szezonjában; közülük a nullkilométeresek a Forma-2 tavalyi dobogósai, George Russell (Williams), Lando Norris (McLaren) és Alexander Albon (Toro Rosso/Red Bull) voltak.

Az FIA díjkiosztó gáláján Albont illették az Év Újonca-címmel, de a Formula1.com oldalán a rajongóknak is megadták a lehetőséget, hogy válasszanak hármójuk közül. Egészen rövid idő alatt összesen közel 87 ezer szavazat érkezett, amelyből a legtöbbet Lando Norris kapta. A humoros megnyilvánulásai hamar nagy népszerűségnek örvendő, az Instagramon immár 1 milliónál is több követővel rendelkező britre a szurkolók 76%-a voksolt, vagyis több mint 66 ezren. Albon a szavazatok 16, míg Russell a 8%-át kapta.

Norris emellett a pályán is remek teljesítményt nyújtott: nem egyszer felvette a kesztyűt az összetettben az élpilóták mögött záró Carlos Sainz-cal; végül a 11. lett, 49 pontot gyűjtött, legjobb eredményeiként pedig két hatodik helyet jegyezhet, Bahreinből és Ausztriából.

Abu-Dzabiban, az idényzáró helyszínén a három újonc is megvitatta maguk között, hogy melyikük volt a legjobb idén – erről egy humoros videó is felkerült a sorozat hivatalos YouTube-csatornájára, amely alább megtekinthető, a „Megtekintés a YouTube-on” opcióra való kattintást követően.

Az indoklások sorozatát Russell kezdte, aki magához hűen, ahogyan a Williamsszel folytatott önálló tárgyalásai során is tette, PowerPoint-prezentációval bizonygatta, miért neki járna az elismerés. Albon egy versben foglalta össze mondandóját, míg Norris a korral haladva egy videót vetített le. Végül – hosszas tanakodás után – a Red Bull-os Albon vehette át a LEGO-kockákból álló serleget… Bár nem ez bizonyult a valaha volt legstabilabbnak az F1 történetében, de a thai-brit versenyző még néhány korty Red Bullt is ivott belőle.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2215352420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása