F1 - MAGAD URAD, HA NINCS SZOLGÁD…

george_russell_f1_grand_prix_great_britain_xjku15dubqox.jpg

Egészen meglepő részletek láttak napvilágot George Russell williamses igazolása kapcsán. Kiderült, hogy nem a Mercedes, hanem maga a brit vívta ki magának a Forma-1-ben való debütálás lehetőségét.

Az elmúlt évtized folyamán a legtöbb esetben az volt a bevett szokás, hogy egy csapat pilótaprogramjához tartozó tehetséges versenyző számára általában úgy adatott meg a lehetőség a Forma-1-es szereplésre, hogy a programot üzemeltető csapat protezsálta be egy ahhoz közel álló, kisebb alakulathoz pártfogoltját – és George Russell esetében is ez lett volna a kézenfekvő forgatókönyv. De nem így történtek a dolgok ezúttal. Ugyanis nem a Mercedes, hanem maga a 20 éves pilóta, aki tavaly megnyerte a GP3-at, idén pedig uralja a Forma-2-t és Abu Dhabiban jó eséllyel bajnokká fogják koronázni megint, biztosította a királykategóriás indulást.

„Két héttel a Német Nagydíj előtt vettem fel először a kapcsolatot Williamsszel. Volt egy telefonbeszélgetésem Paddyvel [a Williams technikai igazgatójával – szerk.], és azt mondtam neki, hogy ’a Forma-1-ben akarok lenni jövőre, ráadásul a Williamsszel, beszélhetnénk erről veled és Claire-rel egy találkozó keretein belül?’ Ez volt igazán az a pont, amikor tudtam, hogy megy a mozgolódás a Forma-1-ben, és be kell szállnom, mielőtt még lecsúszok a lehetőségről” – idézte fel Russell a motorsport.com hasábjain, hogy miképpen vette fel a kapcsolatot a Williamsszel a Forma-1-es ülés tárgyában.

„Hockenheimben volt az a pont, amikor megkezdődtek a tárgyalások a Williamsszel, és onnantól kezdve haladtak előre a dolgok” – tette hozzá a brit, aki már 2016 óta a Mercedes támogatását élvezi, aminek révén tavaly és idén is pályára vihette a bajnokcsapat aktuális évi autóját a Hungaroringen lebonyolított szezonközi gyakorláson. Russell leszögezte, számára nagyon fontos volt, hogy az F1-be kerüljön: „Mindig is azt éreztem, hogy mindig is jobb, ha én mondom ki a dolgot, ahelyett, hogy ezt Toto vagy bárki más is tette volna a Mercedes részéről az én érdekemben. Paddyt még a közös mercedeses időkből ismertem, így nem okozott nekem kényelmetlenséget az, hogy felemeljem a telefont, hogy találkozót kérjek tőle és Claire-től.”

Russell emellett váltig állítja, hogy szerinte a sikerben 100%-ban az játszott közre, hogy a Forma-2-be is továbbvitte a nevelőszériákban eddig tanúsított, erős formáját, ahol aztán mindenkinél jobb eredményekkel, négy pole-lal és hat győzelemmel bír idáig: „Nehéz eladnod magad a tárgyalások során, amikor rossz hétvégéket futsz. Mondhatják azt ugyanis, hogy annyira vagy jó, mint amennyire az utolsó versenyed volt. Azonban egy futamgyőzelem a döntő pillanatban sokat segíthet.”

Ezek szerint a brit ennél jobbkor aligha cselekedethetett volna, tovább erősítve a „Magad urad, ha nincs szolgád” mondást…

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2514298021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása