Máris belenyúltak az új F1-es pálya vonalvezetésébe

Jövő áprilisban rendezik meg az első F1-es Vietnámi Nagydíjat, és ugyan már elkezdték építeni a pályát Hanoiban, a nyomvonalat kissé átalakították.

brazil-funfestival12-219678.jpeg

2020-ban új helyszínnel is bővül a Forma-1-es versenynaptár, így a 22 futamos évadban a mezőny Vietnámba is ellátogat. Hanoi utcáin húzzák fel az új aszfaltcsíkot, amely eredetileg 22 kanyarból állt volna, azonban a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), valamint a sportág irányításával egyeztetve még egy kanyar bekerül a vonalvezetésbe, így ebben a mutatóban a pálya kiegyenlít a szingapúrival.

A változásnak főként logisztikai és földrajzi okai vannak, emiatt a pálya hossza 5556 helyett 5607 méter hosszú lesz. Az új (bal)kanyar a célegyenesre vezeti majd rá a versenyzőket, ezen a ponton 15 méter széles lesz az aszfaltcsík.

A Hanoi Street Circuit karakterisztikája főként olyan legendás pályák egy-egy szakaszát ötvözi, mint Szuzuka, Monaco vagy a Nürburgring. Az első Vietnámi Nagydíjat április 3. és 5. között rendezik.

A vietnámi F1-es pálya régi és új vonalvezetése:

image_6.jpg

image_1_2.jpg

Fotó: Pirelli F1 Media, Formula1.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915348466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása