WEC: Bemutatta 2022-re szánt hiperautóját a Peugeot

A francia gyártó azt is bejelentette, hogy a Rebellion Racinggel karöltve tér vissza a WEC-be.

wec_reb_face_0.jpg

A Peugeot már az előző hónapban elhintette, hogy a 2022-től kezdődő, új érában újra ott lesz az endurance-vb (WEC) mezőnyében, és harcba száll negyedik Le Mans-i sikeréért is. Az első említésre méltó részleteket azonban csak a héten közölték a franciák: az újabb bejelentésből kiderült, hogy a jelenleg LMP1-es programot futtató Rebellion Racinggel állnak össze.

A csapatot a Peugeot Sport Párizs közeli bázisáról fogják irányítani; korábban, 2007 és 2012 között szintén Satory városából futtatták a 908 HDi FAP-t. Egyelőre nem tudni, mi lesz így a Rebellion jelenlegi karosszéria-beszállítójának, az Orecának a sorsa – volt szó róla, hogy a francia cég is közreműködik a Peugeot hiperautós programjában, ám a közlemény nem tett róla említést.

Mindenesetre a Peugeot 2020 januárjára ígért bővebb tájékoztatást a WEC-es szerepvállalás kapcsán.

Fotó: Peugeot Sport Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5315340492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása