Ghiotto győzelemmel búcsúzott az F2-től, Latifié a 2. hely
Forma-2 2019: Abu-Dzabi - Sprintfutam

Az olasz pilóta így utolsó Forma-2-es szezonjában az összetett dobogóra is felfért, de a Williams F1-es ülésébe tartó Latifit már nem tudta elcsípni.

1017931653-lat-20191201-_r3i6578.jpg

A szombati főfutam eredményének értelmében az abu-dzabi sprintversenyt, egyúttal a 2019-es Forma-2-es szezon utolsó viadalát Giuliano Alesi kezdhette az élről. Tét nélkül vághatott neki a mezőny a 22 körös távnak, hiszen a csapatbajnoki cím is eldőlt, az egyéni összetett második helyéért vívott küzdelem révén számíthattunk némi izgalomra – Nicholas Latifi, Sérgio Sette Câmara és Luca Ghiotto küzdhettek meg a pozícióért, ők hárman mindössze nyolc ponton belül voltak.

Mindenesetre a francia jó rajtot fogott a Tridenttel, a vezetést ennek ellenére csak a nyolcadik körig tudta őrizni – ekkor az UNI-Virtuosi-s Luca Ghiotto állt az élre, a leintésig pedig ki sem adta az elsőséget a kezei közül, így idei negyedik győzelmével és az összetett bronzéremmel vett búcsút a sorozattól. Nem olyan régen ugyanis bejelentették, hogy Ghiotto jövőre már a sportautózás világában, azonban belül is a GT World Challenge-ben – amit idáig Blancpain-sorozatként ismerhettünk – folytatja, mégpedig az R-Motorsport Aston Martinjával.

1017931727-lat-20191201-_r3i7310.jpg

Az utolsó körökig egészen gördülékenyen zajlott a futam, de az utolsó körökben előbb Sean Gelael megállása, majd Matevos Isaakyan és Nikita Mazepin ütközése miatt elrendelték a virtuális biztonsági autót.

Az utolsó két körre még elengedték a futamot, ez volt Callum Ilott veszte, ugyanis a gyengébb rajt után felzárkózó Sette Câmara is megelőzte őt, ezzel – az első futamhoz hasonlóan – leszorult a dobogóról a Sauber Junior Team by Charouz pilótája. A szombati futamgyőztes azonban csapattársát, Nicholas Latifit már nem tudta elkapni, így a kanadai a futamon és a bajnokságban is második lett. Latifi jövőre már a Forma-1-ben erősíti a Williams-csapatot.

A brit Ferrari-akadémista Alesi előtt futott be, mögöttük a két carlinos, Louis Delétraz és Nobuharu Matsushita, valamint Ghiotto csapattársa, Guanyu Zhou tették teljessé a pontszerző zónát. Eredetileg Jack Aitkené lett volna az utolsó pont, csakhogy utólag időbüntetésben részesítették, akárcsak Mick Schumachert és Mazepint.

Felejthető hétvégével zárta Forma-2-es karrierjét a bajnok Nyck de Vries: a holland már a szombati futamon is küszködött, de vasárnap sem tudott előrébb zárni a rajtpozíciójánál, vagyis a 13. helynél. Ez volt az egyetlen hétvégéje 2019-ben az ART Grand Prix pilótájának, amit nulla ponttal zárt. A folytatásban a Mercedes Formula-E-csapatának versenyzőjeként, valamint a WEC-ben láthatjuk viszont.

A 2020-as idény első állomása Bahrein lesz, ahová március 21-22-én látogat el a mezőny.

A sprintfutam végeredménye:

null

null

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7215333954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása