Példátlan helyzet a Forma-2-ben: megússza az eltiltást a sereghajtó pilóta

Korábban még soha senkinek, Mahaveer Raghunathannak viszont egy szezonon belül kétszer is összegyűlt a tizenkét büntetőpontja – az F2-ben versenyző indiai azonban a második eltiltást nem kell letöltenie.

1017924456--20191129-_r3i3065.jpg

Idén mutatkozott be a Forma-1 előszobájában Mahaveer Raghunathan, ám az MP Motorsport színeiben egyértelműen a Forma-2-es mezőny leggyengébb láncszemének bizonyult. Amellett, hogy rendre elmarad tempóban a versenytársaitól, figyelmetlenségeiből adódóan gyakran volt jelenése a versenyigazgatóság előtt is – sőt, öt hétvége alatt össze is gyűjtött tizenkét büntetőpontot, így Ausztriában nem engedték rajthoz állni.

Csakhogy azóta Raghunathan a következő öt hétvégén ismét összegyűjtötte az automatikus eltiltást jelentő büntetőpont-mennyiséget, miután a pénteki szabadedzésen három strigulát húztak be a neve mellé, amiért a rajtgyakorlatnál úgy indult el, hogy ketten még előtte álltak. Habár eleinte úgy tűnt, hogy a büntetése átköltözhet a jövőre, a helyszínen tartózkodó RaceFans.net utánajárt annak, hogy a Forma-2-ben másképp működik a büntetőpont-rendszer, mint a Forma-1-ben.

A királykategóriában ugyebár a tizenkét hónap van megadva, a nevelősorozatban viszont az év végével nullázódnak az egységek. Ráadásul a Forma-2-ben is a mostani az utolsó versenyhétvége – a két versenyt egy eseménynek tekintik –, így Raghunathan esetében „eltekintenek” az eltiltástól.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415331726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása