Bejelentette visszavonulását a korábbi GP3-as és GP2-es futamgyőztes

Richie Stanaway abbahagyja a versenyzést.

_g7c7706.jpg

Több hazai formulaautós bajnokságban elért sikere után, 2010-ben vetette meg a lábát Európában az 1991-es születésű Richie Stanaway. 2010-ben aztán megnyerte az ADAC Formel Masterst, majd egy évvel később a német F3-ban is diadalmaskodott. Ezzel párhuzamosan bemutatkozott a GP3-ban, ahol második futamán győzni tudott, de teljes szezont csak 2014-ben futhatott. Időközben kitért a Formula Renault 3.5 sorozatba, a Porsche-szuperkupába, valamint a WEC-be.

GP3-as idényét két győzelemmel és az összetett 8. helyén zárta Stanaway, így 2015-ben már a GP2-ben folytathatta. Monacóban és Oroszországban is behúzta a sprintfutamot, s annak ellenére, hogy az utolsó két fordulón nem állt rajthoz, tizedik lett a bajnokságban. Ezt követően hátat fordított a formulaautózásnak, az Aston Martin WEC-gárdájához csatlakozott.

Megvetette a lábát az ausztrál Supercars-sorozatban is, ahol tavaly teljesített először teljes idényt. Ígéretes tehetségnek kiáltották ki, ezt mégsem tudta eredményekre fordítani az új-zélandi versenyző: 2018-ban a 25., idén pedig a 24. lett a bajnokságban, a Tickford Racinggel és a Garry Rogers Motorsporttal teljesített két idény folyamán futamot is csak háromszor tudott a legjobb tíz között zárni. Több versenyt is ki kellett hagynia, többek között azért, mert kiújult a nyaksérülése, ami 2012-re és az akkor a Formula Renault 3.5 spái fordulóján elszenvedett balesetére vezethető vissza.

Security Check Required

null

Az idei Supercars-szezon utolsó állomásán, Newcastle-ban bejelentette, hogy az év végén visszavonul a versenyzéstől.

„Azok után, hogy 23 évig viseltem a bukósisakot, úgy érzem, eljött annak pillanata, hogy befejezzem” – írta Instagram-oldalán a még mindig csak 28 éves Stanaway. – „Sosem hitettem volna, hogy ennyire rövid lesz a versenyzői pályafutásom. Ez nem is egy olyan döntés volt, amire könnyen meg tudtam hozni, de ez van. Feljebb jutottam annál, mint amit valaha is képzeltem magamnak. Nem tudok elég köszönetet mondani mindenkinek, aki része volt ennek a kalandnak. Most azonban ideje új fejezetet nyitni.”

After 23 years of strapping the helmet on I feel like it's time to finally call it a day. I never would have predicted my racing career to be so short and it's not a decision that I've taken lightly but it is what it is. I got further than I could have ever dreamed of & I can't thank everyone enough that has been a part of the journey. Time to start a new chapter. �

2,702 Likes, 217 Comments - Richie Stanaway (@richiestanaway) on Instagram: "After 23 years of strapping the helmet on I feel like it's time to finally call it a day. I never..."

A versenyző, aki autogramosztás elmulasztása miatt is hagyott ki futamot

Megosztó alakja volt a Supercars paddockjának Richie Stanaway, kiváltképpen a rajongók szemében. Az idei Gold Coast 600 második futamát például azért kellett kihagynia, mert nem jelent meg a csapat szponzori sátránál meghirdetett autogramosztáson. Stanaway elismerte, a szurkolókkal való súrlódások is közrejátszottak végső döntésében.

„Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy masszívan introvertált, magamnak való vagyok. Félénk vagyok, és ezt sokan rosszul értelmezték. Ennek is komoly jelentősége van” – nyilatkozta a bajnokság weboldalán. – „Az emberek elméleteket állítanak fel, ami szégyen, de bármelyik sportban előfordul. Ez egy általános tendencia az interneten, ami egy elég ingatag terület. Ebben a mi bajnokságunk sem különbözik. Nem hiszem, hogy ennek bármire is komolyabb hatása lett volna, de határozottan nem segített a helyzeten. Ez olyasvalami, amire nincs szükségem az életemben.”

Fotó: Sam Bloxham / GP2 Series Media Service

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2515323524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása