Formula-E: Megint Simsé a pole Rijádban
Formula-E 2019/2020: Ad Diriyah ePrix - 3. szabadedzés, 2. időmérő edzés

A BMW versenyzője zsinórban a harmadik rajtelsőségét szerezte a Formula-E-ben, míg a bajnoki éllovas Sam Bird épphogy lecsúszott a Super Pole-ról.

p90377580_highres_diriyah-ksa-21st-23r.jpg

A pénteki programmal nem ért véget a Formula-E rijádi szezonnyitó hétvégéje – a mezőnyre szombaton is várt egy szabadedzés és egy újabb kvalifikáció magyar idő szerint a reggeli órákban. A csoportidőmérések során a techeetah-s Antonio Félix da Costa bizonyult a leggyorsabbnak, amivel megszerezte első bajnoki pontját a 2019/2020-as szezonra.

Ezt a tempót nem tudta kamatoztatni a Super Pole-ban a harmadik edzést is az élen záró portugál: többször is belehibázott a gyorskörébe, így csak a hatodik helyre kvalifikálta magát. Pedig a rajtelsőséghez az is elég lett volna, ha megismétli az 1:11.418-as körét, így azonban Alexander Sims elsőségét hozta a második időmérő – a BMW britje sorozatban harmadik pole-ját szerezte a bajnokságban.

Mögüle két, a pénteki napot nulla ponttal záró korábbi bajnok indulhat: Sébastien Buemi lett a második, Lucas di Grassi a harmadik, akik két-három tizeddel voltak lassabbak Sims 1:11.476-os idejénél. A Nissan e.dams és az Audi versenyzőjét a jaguaros Mitch Evans követi, míg Jérôme d’Ambrosio csak az ötödik rajtkockát szerezte meg azok után, hogy a csoportköröket annak ellenére másodikként zárta, hogy az utolsó kanyarból kigyorsítva még a falat is eltalálta a bal hátsó kerekével.

Sam Bird, az első futam győztese hajszállal, mindössze 36 ezreddel maradt le a döntő szakaszról, a Virgin britje így a hetedik pozícióból várhatja a startot. A BMW-s Maximilian Günther, az első Porsche-dobogót első nekifutásra megszerző André Lotterer, valamint a mercedeses Stoffel Vandoorne teszi teljessé az első tíz sorrendjét.

A kétszeres bajnoki címvédő Jean-Éric Vergne csak a 11. kockából rajtolhat. Újabb küzdelmes szezonkezdetből kell majd visszakapaszkodnia a franciának, persze a helyzetét az sem könnyíti, hogy az első versenyen is kormányproblémák miatt kellett kiállnia pontszerző helyről, a harmadik edzésen pedig egy balesettel okozott magának idő veszteséget.

A második verseny 13 órakor rajtol magyar idő szerint, élőben közvetíti az Eurosport 1.

A második időmérő edzés végeredménye: 

null

null

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3715321032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása