Formula-E: Virgin-fölény a szaúd-arábiai időmérő előtt
Formula-E 2019/2020: Ad Diriyah ePrix - 1-2. szabadedzés

Eseménydús szabadedzésekkel indított Rijádban a Formula-E, az első időmérő edzés favoritja a Virgin lehet.

a1915597_medium.jpg

Magyar idő szerint a hajnali, illetve a kora reggeli órákban az első két szabadedzéssel vette kezdetét a Formula-E szezonnyitó szaúd-arábiai hétvégéjének programja. Az első gyakorlást Robin Frijns zárta az élen 1:16.137-tel, amivel több mint 1,2 másodpercet adott a Dragon újoncának, Nico Müllernek, míg a harmadik helyen a másik virgines, Sam Bird végzett.

Stoffel Vandoorne a negyedik időt autózta a gyári Mercedesszel, megelőzve Sébastien Buemit (Nissan e.dams), a tavalyi futamgyőztes Antonio Félix da Costát (DS Techeetah), valamint Mitch Evanst (Jaguar), míg a top10 sorrendje Daniel Abttal (Audi), a Forma-2-bajnok Nyck de Vriesszel (Mercedes) lett teljes.

Müller csapattársa, a szintén újonc Brendon Hartley balesettel kezdett Formula-E-karrierjét: az ex-F1-es új-zélandi a 4-es kanyarban veszítette el az irányítást, aminek az autó hátsó szárnya látta kárát. Hartley mellett a NIO-s Ma Qing Hua is összetörte az autóját, míg Pascal Wehrlein (Mahindra) dolgát sorozatos műszaki problémák nehezítették, így a Mahindra németje mért idő nélkül maradt.

Az első szabadedzés végeredménye:

null

null

1-d3b09452.jpg

A második szabadedzésen a végeredmény szempontjából leginkább az utolsó öt perc volt a legmeghatározóbb, a versenyzők ekkor futották ugyanis a 250 kW-os, kvalifikációs köröket. A leggyorsabb idő Sam Bird (Virgin) nevéhez fűződik, aki 1:14.353-as körével majdnem 8 tizedmásodperccel előzte Da Costát, a harmadik helyre pedig a Williams F1-es csapatának névadó támogatójával, a ROKiT telekommunikációs céggel leszerződő Venturi versenyzője, Edoardo Mortara ért oda.

Egy másodpercen belül már csak a negyedik helyezett Buemi zárt a Nissannal, csapattársa, Oliver Rowland előtt zárva. Abt, Jérôme d’Ambrosio (Mahindra), Frijns, André Lotterer (Porsche) és Wehrlein végeztek az első tízben.

Ami a sorozathoz újonnan csatlakozó gyártókat illeti, az első edzésen – Vandoorne 4. és De Vries 10. idejével – a Mercedes, míg a másodikon – Lotterer 9. helyének köszönhetően – a Porsche bizonyult jobbnak. Sőt, a második gyakorláson kifejezetten gyengén muzsikált a gyári Mercedes: Vandoorne 19., De Vries pedig 21. lett, igaz, Neel Jani is csak a 20. helyen zárt, míg az FP1-en a 18. időt autózta.

A folytatást illetően kiemelendő, hogy nem kezdett jól Jean-Éric Vergne: a regnáló kétszeres bajnok csak a 17., illetve a 11. idővel tudott hangolni a magyar idő szerint 9-kor kezdődő kvalifikációra, aminek az eseményeit – akárcsak a 13:00-kor rajtoló verseny esetében – az Eurosport 1-en lehet figyelemmel kísérni élőben.

A második szbadedzés végeredménye:

null

null

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5815319658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása