F1: Ferrari-alkatrészeket foglalt le az FIA

A Nemzetközi Automobil Szövetség pontot akar tenni a motorvita végére, ezért a Forma-1-es Brazil Nagydíj után motoralkatrészeket foglalt le.

190003-bra.jpg 

A nyári szünet után látványosan javult a Ferrari teljesítménye: zsinórban hat pole-t szerzett az olasz gárda, amiből hármat – kettőt Charles Leclerc-rel, egyet pedig Sebastian Vettellel – győzelemre is tudott fordítani. Ez felébresztette a riválisokban a gyanút, hogy az egyenesekben kifejezetten gyors Ferrari tilosban járhat az erőforrásával.

Az üzemanyag- és kenőanyaghasználatra vonatkozóan az utóbbi hetekben két direktívát is kiadott a csapatoknak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Az első minden olyan eszköz, rendszer vagy folyamat tilalmára hívja fel a figyelmet, amely célja és hatása, hogy az üzemanyag áramlási sebességét növelje, tárolja vagy újrahasznosítsa az üzemanyagot a mérési pont után. A másodikban – amit az Amerikai Nagydíj előtt közöltek – pedig leszögezték, hogy a hűtőrendszerben lévő gyúlékony folyadékok nem égethetők el.

Azóta a Ferrari nem nyert időmérő edzést, ennek ellenére az FIA még nem zárta le az ügyet.

A német Auto Motor und Sport újságírója, Tobias Grüner úgy értesült, hogy a Brazil Nagydíjat követően üzemanyagrendszer-alkatrészeket foglaltak le a Ferraritól, egy Ferrari-motoros és egy nem Ferrari-motoros csapattól, ezeket pedig a szövetség laboratóriumában fogják megvizsgálni.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4215315756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása