MotoGP: Testvére lesz Marc Marquez csapattársa 2020-ban

A Moto2-bajnok Alex Marquez lesz Jorge Lorenzo utódja a Repsol Hondánál.

ap-226qnnab52111_news.jpg

A szezonzáró Valenciai Nagydíj hétvégéjének médianapján jelentette be a háromszoros MotoGP-világbajnok Jorge Lorenzo visszavonulását, amivel megüresedett egy hely a szériát immár évek óta uraló, az elmúlt hét évben hat világbajnoki címet szerző Marc Marquez mellett.

Sokáig találgatták, hogy ki lett Lorenzo utódja – többek között felmerült lehetőségként Johann Zarco is, aki az év utolsó három versenyére visszatért a szintén Honda-motorokat futtató LCR-nél –, de a Repsol Honda nem időzött sokáig a bejelentéssel: a futam másnapján közölte, hogy Marquez testvére, Alex veszi át Lorenzo helyét, és jövőre debütál a MotoGP-ben. Egyéves szerződést kapott a 23 éves spanyol.

Alex Marquez 2012-ben mutatkozott be a Moto3-ban, majd 2014-ben legyőzte a bajnoki címért Jack Millert. A Moto2-ben 2015 óta versenyzett, ám az első futamgyőzelemre egészen 2017-ig kellett várnia, idén azonban megnyerte a bajnokságot is. Fel lesz adva neki a lecke, mert bátyja idén minden eddiginél több pontot (420) szerezve, a 19-ből 12-t megnyerve és további hatot a második helyen zárva uralta a királykategóriát.

Repsol H�nda Team on Twitter

@alexmarquez73 He will move from the intermediate class to partner eight-time World Champion Marc Marquez in 2020 for his debut season in the premier class aboard the Honda RC213V.

Fotó: Gold&Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr815313834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása