F1: Döntött a Red Bull – megvan, ki lesz jövőre Verstappen csapattársa!

Bejelentette versenyzőit a 2020-as szezonra a Red Bull: Alexander Albon teljesítményével meggyőzte az energiaitalos csapatot, ezzel pedig a Toro Rosso felállása is végleges.

ap-222y7mm6h2111_news.jpg

Forma-2-es bronzérmesként idén mutatkozhatott be a Forma-1-ben Alexander Albon. A thai-brit pilóta a szezon első tizenkét futamát a Toro Rosso színeiben teljesítette, a nyári szünet után pedig a Red Bullhoz került, leváltva a gyengébb formát produkáló Pierre Gaslyt. Albon gyorsan alkalmazkodott az új helyzethez, valamennyi versenyét a top6-ban zárta az élcsapatnál annak ellenére, hogy Belgiumban és Amerikában a mezőny végéről kellett felzárkóznia. Ezeknek fényében kedden a Red Bull bejelentette, 2020-ra is megtartja Albont Verstappen csapattársaként.

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy jövőre is Max csapattársa lehetek. Tudom, mennyire szerencsés vagyok azzal, hogy megkaptam ezt a lehetőséget” – nyilatkozta a Red Bull közleményében Albon. – „Hálás vagyok a Red Bullnak, amiért bíztak és hittek bennem, amióta a csapathoz csatlakoztam. Elképesztő volt ez az év, hatalmas lépés volt, amikor az év közepén kaptam egy hívást a Red Bulltól. A tanultakat és tapasztalatomat arra fogom használni, hogy fejlődjek, és az élmezőnyben harcoljak 2020-ban.”

ap-21pm6yuds1w11_news.jpg

Alex elképesztően jól megy, amióta bemutatkozott a Red Bullnál Belgiumban, az eredmények önmagukért beszélnek. Rendkívül kiegyensúlyozott, amivel nemcsak az imázsát növelte, hanem azt is bebizonyította, hogy teljes mértékben megérdemli, hogy a Red Bull versenyzőjeként folytassa. Még bőven van potenciál, amit ki kell aknázni. Már várjuk, hogy lássuk, mire lesz képes Alex Max mellett 2020-ban” – tette hozzá a bejelentéshez Christian Horner, a Milton Keynes-i gárda vezetője.

Nem sokkal az Albon-bejelentés után a Toro Rosso – amely jövőre már Alpha Tauri néven fut – is véglegesítette versenyzőpárosát: nem meglepő módon a továbbiakban is Pierre Gasly és Danyiil Kvjat kettőse erősíti a faenzai gárdát.

„Örülök, hogy megtartjuk Pierre-t és Danyiilt a következő szezonra. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak az idei év folyamán, bebizonyították, hogy versenyképesek, és ki tudják hozni a maximumot az autóból. Emellett értékes visszajelzéseket is adnak, amikkel folyamatosan fejlődünk. A fiatal, ám tapasztalt párosunkkal és egy remélhetőleg versenyképes autóval minden fő tényező biztosított lesz ahhoz, hogy sikeres szezont fussunk 2020-ban” – kommentálta a hírt a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.

ap-21u1ewsb92111_news.jpg

Így már csak egy ülés keresi gazdáját a 2020-as idényre, még a Williams adós bejelentésével. Nagy meglepetésre itt sem kell számítani, George Russell csapattársa minden bizonnyal az F2-es élmenő Nicholas Latifi lesz.

Fotó:Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7415302824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása