F1: A boxutcába száműzték Sergio Pérezt

Hibázott a második edzés végén, a kvalifikációjával fizet a Racing Point versenyzője a Forma-1-es USA Nagydíjon.

_ony3620.jpg

A pénteki második szabadedzés végén Sergio Pérezt kihívták mérlegelésre, ám ezt nem vette észre a mexikói, így továbbment a boxutcában. Rádión megkérdezte, mit tegyen, majd visszatért a Racing Point garázsa elé, ahonnan a csapat egy kerékcsere-gyakorlat elvégzését követően visszatolta a mérleghez az autót.

A Forma-1 Sportszabályzata azonban rendkívül szigorú ebben a kérdésben, így Pérez a mérgelés elmulasztása miatt csak a boxutcából kezdheti meg az Amerikai Nagydíjat vasárnap.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyan meghallgatta Pérezt és a csapatot is, a helyzet viszont egyértelmű volt. Ezzel tulajdonképpen értelmét veszítette, hogy a mexikói egyáltalán pályára lépjen az időmérő edzésen, s valószínűleg már a harmadik szabadedzésen is a versenyszimulációra helyezik a hangsúlyt az esetében.

Azerbajdzsánban Pierre Gasly is beleesett ebbe a hibába, de a versenybírák vele sem voltak elnézőbbek, így ő szintén a depóból indulhatott, akkor még a Red Bull színeiben.

Fotó: Racing Point Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr115283064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása