F1: Leclerc az összetett dobogóért hajt

Első ferraris szezonját a legjobb három között zárná Charles Leclerc, hogy motiváltabban folytathassa.

190011_mex.jpg

Egyetlen sauberes szezon után, idén került a Ferrarihoz az olaszok üdvöskéje, Charles Leclerc. A GP3-as, majd a Forma-2-es bajnokságot is megnyerő monacói nem is okozott csalódást a maranellói gárdának: három versennyel a 2019-es Forma-1-es idény vége előtt a két mercedeses mögött, a harmadik helyen az egyéni bajnokságban. Kilenc alkalommal állhatott idáig dobogóra, Belgiumban és Olaszországban pedig első nagydíjgyőzelmeit is megszerezte.

Kiélezett harc várható azonban az összetett dobogó legalsó fokáért, Leclerc mögött ugyanis csak hat pontra van lemaradva csapattársa, Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnokot további tíz egységnyire követi a Red Bull-os Max Verstappen. Az Amerikai Nagydíj sajtónapján Leclerc elmondta, hogy maga mögött tartaná fő ellenfeleit a hajrában, de leszögezte, nem azért, hogy jelen lehessen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) év végi díjkiosztó gáláján.

„Határozottan nem a gála miatt szeretném [a harmadik helyet – szerk.]!” – nyilatkozta. – „Imádom a gálát, persze, de nem csak emiatt lennék harmadik. Csupán azért, mert a Forma-1-ben harmadiknak lenni eszméletlen lenne. Úgy értem, hogy tavaly, amikor a 13. helyért harcoltam az összetettben, azt mondtam, hogy soha nem képzeltem, hogy idén már a dobogóért küzdhetek a Forma-1-ben. Személy szerint nagyszerű lenne, nagyon örülnék neki. Főként magam miatt.”

Leclerc ugyanakkor elismeri azt is, hogy bizonyos területeken van még hova fejlődnie Vettelhez vagy a Mercedes párosához képest. Ilyen például a gumikezelés, amiben elmondása szerint a múlt heti Mexikói Nagydíjon már sokkal jobb volt.

„Úgy gondolom, Mexikóban már egész erős voltam, az első etapban is. Különböző dolgokat próbáltam ki a hétvége folyamán, nem hinném, hogy ez ártott volna a versenyemnek. Sokat tanultam belőle. Próbálunk mindenen dolgozni, mert vannak pályák, ahol elég nagy a gumikopás mértéke, míg a Mercedes tovább életben tudja tartani az abroncsokat” – magyarázta.

„Sokat dolgozunk ezen, de mint már mondtam, úgy gondolom, hogy még nekem is sokat kell tanulnom, hogy ugyanazokat a köridőket érjem el anélkül, hogy túl sokat vegyek ki a gumikból.”

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr515277868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása