F1: Orosz üzemanyagpartnere lehet a McLarennek

Orosz sajtóértesülések szerint már meg is van a McLaren új üzemanyag-beszállítója a Petrobrasszal való szakítást követően.

2019japanesegrandprixfriday_2st5321.JPG

Mint arról már beszámoltunk, az ötéves szerződés ellenére, a brazil kormány közbelépésével már egyetlen év után megszakadhat a McLaren és a Petrobras kapcsolata – így a wokingi gárda nemcsak az üzemanyagpartnerét, hanem egyik legfőbb támogatóját, ebből adódóan pedig súlyos milliárd forintokat veszíti el.

A Championat azonban úgy tudja, máris talált alternatívát a McLaren: az orosz lap értesülései szerint a következő évtől a Lukoil veheti át a Petrobras helyét. Állítólag a felek az Orosz Nagydíj hétvégéjén egyeztettek egy esetleges közös jövőről, de ennek kapcsán semmilyen információ vagy hivatalos megerősítés nem jelent meg.

A Lukoil név egyáltalán nem idegen az autósportban. Az orosz olajvállalat logói jelenleg a Hyundai i30-okat futtató egyik BRC-s alakulat autóin is díszlegnek a WTCR-ben, de korábban a Lada gyári WTCC-csapatát is támogatták többek között.

img_9062.JPG

Nick Catsburg (BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team, holland) a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjén. | Fotó: Kováts Levente / Braking News Motorsport

Nyitókép: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4515258110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása