F1: Mick Schumacher készen áll

A hullámvasút ellenére Mick Schumacher biztos benne, hogy már elég érett a Forma-1-hez – ám valószínű, hogy jövőre is a Forma-2-ben fog versenyezni.

190095-test-bahrain-day-1_1.jpg

Második nekifutásra lett bajnok a Forma-3-as Európa-bajnokságban, de a Forma-2-ben is döcögősen kezdett Mick Schumacher. Ugyan a hungaroringi sprintfutamot megnyerte, egy fordulóval a szezon vége előtt csupán 12. az összetettben, és már matematikai esélye sincs a 8. helynél előrébb zárni, ami a Forma-1-es szuperlicensz megszerzésénél még jelenthet bonyodalmakat. Ennek ellenére úgy érzi a 20 éves pilóta, hogy az első adandó alkalommal fel tudna lépni a királykategóriába.

„Gondolok rá, mert ez az álmom. Ez a célom, itt akarom élni az életemet, készen állok a feladatra. Igaz, a legtöbben, akik megérkeznek a Forma-2-be, ezt mondják” – nyilatkozta az Autoweek hasábjain Schumacher, aki áprilisban, Bahreinben a Ferrari és az Alfa Romeo F1-es gépét is vezethette.

„Egy Forma-2-es év alatt sokat lehet megtanulni például a gumikról, ami a Forma-1-ben segítség lesz. Persze ez nem jelenti azt, hogy automatikusan jó munkát végzel, mert sok minden különbözik az F1-ben, ami befolyásolja a pozíciódat.”

A Ferrari akadémiájának tagjaként elképzelhető, hogy Mick Schumacher akár már 2021-ben bemutatkozhat a Forma-1-ben az Alfa Romeónál – és ha ott bizonyít, akkor édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher egykori csapatánál, a Ferrarinál is kiköthet. A német ifjonc azonban igyekszik reálisan, logikusan gondolkodni szerinte egy újabb F2-ben eltöltött év kifizetődőbb lehet.

„Talán több értelme lenne még egy évig a Forma-2-ben maradni, és ott jó munkát végezni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy újabb lehetőségek nyílnának meg. Kicsit inkább a sport választ téged, és nem te a sportot”

– taglalta. – „De ha jön a lehetőség, le fogok csapni rá. Most azonban a Forma-2-re kell gondolnom, erre kell fókuszálnom, de továbbra is fogok álmodozni a Forma-1-ről.”

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915243632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása