F1: Jóváhagyták a Toro Rosso átnevezését

Úgy fest, zöld utat kapott a többi Forma-1-es csapattól a Toro Rosso átkeresztelési kérelme. A Red Bull fiókcsapata 2021-től Alpha Tauri néven folytatja működését.

ap-21uz2z72d2111_news_1.jpg

Az Alfa Romeo és a Racing Point után rövid időn belül egy harmadik F1-es alakulat, a Toro Rosso is nevet válthat. A hírek szerint a faenzai központú csapat be is adta erre vonatkozóan a kérelmet, sőt szerdán – nem hivatalos források szerint – elektronikus szavazás útján jóvá is hagyták azt. A fejleményeket sem a Toro Rosso, sem a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem kommentálta.

Ennek értelmében 2021-ben már Alpha Tauri néven tér vissza a Toro Rosso, amely 2006 óta, a Minardi jogutódjaként versenyez a sportágban. Az Alpha Tauri a Red Bull harmadik éve működő divatmárkája.

A csapat eddigi legkiemelkedőbb sikerét Sebastian Vettel szerezte a 2008-as Olasz Nagydíjon aratott győzelmével, míg az idei, kaotikus Német Nagydíjon Danyiil Kvjat vitte dobogóra a csapatot.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815229248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása