F1: Félig a McLaren versenyét is tönkretette a Ferrari

A McLaren csapatfőnöke odaszólt a Ferrarinak, amiért hagyták versenyezni Charles Leclerc-t a sérült autóval.

egllrfkxkaazxr1.jpg

Nemcsak az érintettek, vagyis Max Verstappen és a hollandot kiforgató Charles Leclerc versenye ment tönkre a Forma-1-es Japán Nagydíj rajtjánál, hanem Lando Norrisé is.

A brit McLaren-újonc autója összeszedte ugyanis az egyik törmeléket, ami lerepült Leclerc-éről – mert a monacói nem jött ki rögtön az első kör végén szárnycserére –, emiatt túlmelegedett a fékje, ezért idejekorán kellett a boxba hajtania. Ez megpecsételte Norris versenyét, 12. lett, míg Leclerc-t büntetésével együtt is a 7. helyen rangsorolták.

A leintés után bosszúsan mesélt a történtekről Andreas Seidl, a McLaren csapatvezetője. Elhintette továbbá, hogy erről a versenyirányítással is el fog beszélgetni.

„Nyilvánvaló, hogy teljes mértékben nem értünk egyet azzal, hogy a versenyzőket hagyjuk úgy a pályán, hogy a teljes első légterelőjük lóg, mert ezzel mindenkit veszélyeztetnek.

Sajnálatos módon [Norris] jobb első fékvezetékébe beleakadt a szárnyvéglap, ami leszakadt a Ferrariról. A fékhőmérséklet emiatt az egekbe szökött, így ki kellett hívnunk a boxba, hogy kitisztítsuk az autóját” – adott hangot elégedetlenségének a RaceFans.net hasábjain.

„Ezzel véget ért a versenye, amit úgy értek, hogy próbálkozott, és nagyszerű tempója volt, de nem volt lehetséges visszazárkóznia” – tette hozzá.

Fotó: McLaren F1 / Twitter

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5315221986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása