F1: Megbüntették a Haas csapatfőnökét a bírák szidalmazásáért

Felelősségre vonták Günther Steinert, amiért az Orosz Nagydíj hétvégéjén nyilvánosan szidta a versenyirányítást.

gs-1-979.jpg

Egy pozíciót és két pontot veszített azzal Kevin Magnussen két héttel ezelőtt, Szocsiban, hogy öt másodperces időbüntetést róttak ki rá pályaelhagyás miatt. Ennek a Haas csapatvezetője, Günther Steiner örült a legkevésbé, aki frusztrációját a csapatrádióban engedte ki: „Ha nincs az a hülye, idióta versenybíró, nyolcadikok lehetnénk. Tudod, melyikről van szó, ismered őt. Mindig ez van vele” – mondta.

Oroszországban a világközvetítésbe is bejátszott nyilvános kritika miatt már nem tudták beidézni Steinert, de Japánban péntek reggel pótolta ezt a hiányosságot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Kihallgatták az ügyben a csapatfőnököt, de miután korábban még nem büntették hasonló kihágásért, 7500 euróra (körülbelül 2,5 millió forintra) bírságolták meg – derült ki az FIA közleményéből.

Ez ahhoz képest enyhe szankciónak számít, hogy néhány nappal korábban sajtóértesülések még azt állították, hogy 250 ezer eurós pénzbüntetést kaphat vagy akár ki is tilthatják a paddockból, de az is felmerült, hogy a Haastól vonnak le pontokat a csapatbajnokságban.

Ugyanakkor az FIA hangsúlyozza, hogy legközelebb már komolyabb következményekkel járhat egy ilyen morális incidens Steiner esetében – akár a csapatra is kivetítve.

Fotó: Haas F1 Team Media

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6015218092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása