F1: Bottas-elsőség a második edzésen – a pole is a finné lehet
Forma-1 2019: Japán Nagydíj - 2. szabadedzés

Kitartott a Mercedes fölénye a második szabadedzésre, melynek eredménye – a legfrissebb hírek szerint – akár a végleges rajtsorrenddel is megegyezhet. A Ferrari még a dobogóról is leszorulhat Szuzukában.

egk-lqcwkaavzot.jpg

Alaposan megbolygatta a Forma-1-es Japán Nagydíj menetét a Hagibisz-tájfun érkezése: az már kiderült, hogy szombaton semmilyen eseményt nem tartanak a szuzukai pályán, annyira nem, hogy az M4 Sport adásában elhangzott információk alapján még a FOM vezérlősátrát is elpakolják, ahonnan a közvetítést biztosítják. Viszont amennyiben helyi idő szerint vasárnap délelőtt sem tudják megrendezni a kvalifikációt, a második szabadedzés eredmény lesz a mérvadó a rajtsorrendnél.

Ennek értelmében kijelenthető, hogy Valtteri Bottasé az ideiglenes pole: a finn Mercedes-pilóta 1:27.785-tel kereken egy tizeddel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál, pedig egyszer még meg is forgatta az autóját az utolsó kanyarban. Eközben a Ferrarik elé befurakodta magát Max Verstappen a harmadik helyre. A Red Bull-ost Charles Leclerc és Sebastian Vettel követték, megelőzve a holland csapattársát, Alexander Albont.

A középmezőny legjobbja ezúttal is Carlos Sainz Jr. volt, míg a másik mclarenes, Lando Norris elé befért a Racing Point mexikóija, Sergio Pérez, valamint a Toro Rossóval az első edzést kihagyó Pierre Gasly.

A folytatás közép-európai idő szerint vasárnap 3 órától, az időmérő edzéssel várható.

A második szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

CLASSIFICATION: END OF FP2 Valtteri Bottas takes P1 once again, in another @MercedesAMGF1 1-2! Max Verstappen takes P3, ahead of the Ferraris #JapaneseGP �� #F1

Fotó: Mercedes AMG F1 / Twitter

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915217060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása