WTCR: Három szabadkártyás már biztosan lesz Japánban

A németországi forduló óta először köszönthetünk vendégmunkás(oka)t a túraautó-világkupában, Szuzukában ugyanis lesz kapásból három is.

0cd844ff00b175f944d74f089c065d4e.jpg

Annak ellenére, hogy a 2019-es szabályváltozások értelmében egy versenyhétvégén akár hat szabadkártyás is indulhatna a WTCR-ben, a szezon utolsó harmadába megérkezve még összesen nem láttunk ennyit. Japánban azonban változni fog a helyzet, mivel jelen állás szerint – vagyis szűk három héttel a hétvége kezdete előtt – már három vendégpilóta kiléte is ismert már, mindannyiuknak jár a plusz 20 kiló.

01-audi-team-hitotsuyama-audi-rs-3-lms_jpg.jpg

Ritomo Miyatával és Ryuichiro Tomitával két Audit állít csatasorba a Team Hitotsuyama. A fennállása 30. évfordulóját idén ünneplő csapat már 2011 óta áll partnerségben az ingolstadti gyártóval, jelenleg a japán TCR-ben és a Super GT-sorozatban is érintett.

A Super GT a 20 éves Miyata számára sem ismeretlen terep, emellett a japán Forma-3-ban is versenyez – utóbbit a második helyen zárta ebben a szezonban, a korábbi Renault-junior, Sacha Fenestraz mögött. A tíz évvel idősebb Tomita egy Audi R8 LMS-sel megy a Super GT GT300-as kategóriájában, de a szuzukai 10 óráson is megmérette magát, miközben a Comtoyou Racing belgája, a futamgyőztes Frédéric Vervisch látta el őt hasznos tanácsokkal, aki mellesleg azt a viadalt is behúzta.

03-jim-ka-to-photo-petr-frybajas-motorsport_jpg.jpg

Jim Ka To pedig egy Hondával indul, amit a Tassi Attila - Tiago Monteiro párost is foglalkoztató KCMG biztosít neki. A hongkongi versenyző 2008-ban megnyerte a Formula Renault Asian Challenge-et, míg idén a Super Taikyu nevű sorozatban állhatott dobogóra a csapattal. A WEC-ben is indult már a 34 éves pilóta, a 2013-as silverstone-i futamot teljesítette az LMP2-es géposztályban.

Az év korábbi részében Tenke Tamás a Hungaroringen, Luca Engstler Szlovákiában, Antti Buri meg a Nordschleifén indulhatott szabadkártyásként.

A szuzukai WTCR-hétvégét október 25-e és 27-e között rendezik.

Fotó: DPPI, FIA WTCR Media

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5515208158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása