ETRC: A dobogó tetején zárta a szezont Kiss Norbi

Az alábbiakban a Kiss Norbert médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Mindkét fordított rajtrácsos futamot megnyerte Kiss Norbert a kamion-Eb évadzáró jaramai hétvégéjén. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzője összetettben a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot Mercedes versenykamionjával, ám a versenyszezon még nem ért véget számára.

img_6405.jpg

A szombati futamgyőzelem és hatodik hely után vasárnap egy ötödik hellyel és egy újabb győzelemmel zárta a spanyolországi hétvégét, ezzel együtt az FIA ETRC 2019-es szezonját is Kiss Norbert. A szombathelyi versenyző több komoly csatába is keveredett, de a felügyelők ezúttal sem mellette, sem ellene nem hoztak ítéletet.

„Az időmérőn 2,5 tizednyire voltunk a pole-tól a negyedik helyen. Most már elmondhatom, hogy az adataink azt mutatták, hogy 1,2-1,4 másodpercet veszítek körönként a motorerő hiánya miatt, vagyis egy új motorral 1,2 másodpercnyire lett volna tőlem a második helyezett. A rajt jól sikerült, habár Sascha Lenz leterelt a fűre, nem kapott érte büntetést, később hiába értem utol és támadtam, agresszívan védekezett, nem tudtam megelőzni, ötödik lettem”

– ezek voltak a hétvége harmadik versenyének eseményei Kiss Norbert összefoglalásában.

unnamed_1_12.jpg

A fordított rajtrácsos futamon Kiss a negyedik helyről indult, és megint összeakadt Sascha Lenz-cel.

„Visszakapta, amit adott nekem, és most következetesen büntettek a bírák, mert ahogy őt, úgy engem sem büntettek meg. Egy-két kanyarkombináción belül kettőt is sikerült előznöm, majd René Reinert motorhiba miatt félreállt, úgyhogy hirtelen az első helyen találtam magam, és szerencsére meg is volt a tempóm ahhoz, hogy megtartsam a pozíciómat. Két fordított rajtrácsos győzelemmel zártuk a szezont, ami kicsit szebbé teszi a végét, de mégsem az, mint amit vártunk.”

Kiss Norbert sejtelmesen a jövőjével kapcsolatban is megszellőztetett egy kis információt.

„A kamion-Eb-nek vége, a versenyszezonomnak viszont még nincs. Úgy néz ki, lesz még egy versenyem idén, de erről bővebben majd a jövő héten. Köszönöm a szurkolóimnak a biztatást, a támogatóimnak a bizalmat, remélem, hogy jövőre tudunk nyitni egy új fejezetet a versenyzésben”

– zárta a kamion-Eb 2019-es összetett hatodik helyezettje.

Fotó: Kiss Norbi média

Forrás: Kiss Norbi média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5015207864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása