DTM: Rast nyert, Button az első tíz között
DTM 2019: Hockenheimring II. - 1. futam

René Rast hetedik szezonbéli sikerét aratta a DTM és a Super GT első közös versenyén, a Hockenheimringen. A Japánból érkezett autók közül leginkább a Honda tudott megvillanni, a volánnál a 2009-es Forma-1-es világbajnok Jenson Buttonnal, aki a TOP-10-ben végzett.

a1913539_medium.jpg

A hockenheimi első versenyen, a német túraautó-bajnokság záróhétvégéjén macska-egér harc zajlott a győzelemért a rajtelsőséget idén nyolcadjára is kisajátító René Rast, valamint az őt audist üldöző Marco Wittmann között. A BMW-s versenyzőnek azonban leginkább a biztonsági autós fázis – ami márkatársa, Phillip Eng félreállása miatt volt szükséges – után volt esélye, egyszer meg is előzte Rastot. Az immár kétszeres DTM-bajnok Audi-pilóta viszont egy körrel később visszatámadt, így hetedik győzelmét szerezte 2019-ben.

Eleinte úgy tűnt, hogy Nico Müller fut be a harmadik helyen, ám a sokáig a bajnoki címért is harcban lévő audisnak a verseny végén ki kellett jönnie egy újabb kerékcserére, majd azt követően egy boxutca-áthajtásos büntetésre is gyorshajtás miatt így a 2013-as bajnok, Mike Rockenfeller állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Ezzel a csapatbajnoki cím is eldőlt a Rast, Jamie Green párossal versenyző Team Rosberg javára.

a1913565_medium.jpg

Rockenfeller mögött márkatársai, Robin Frijns és Loïc Duval, valamint két BMW-s, Timo Glock és Bruno Spengler, a szendvicsükben pedig az Aston Martin-os Paul di Resta ért célba.

Kiemelendő Jenson Button teljesítménye, aki a Super GT-s különítmény tagjaként, a Team Kunimitsu Honda NSX-GT-jével állt rajthoz: a Forma-1-es világbajnok brit a hatodik helyről indult, de egy hosszúra elnyúlt bokszkiállás ellenére is a kilencedik helyen zárt. Pontszerzésre azonban nem jogosult, így az utolsó pontok a BMW-s Joel Erikssonhoz és Di Resta márkatársához, Jake Dennishez kerültek.

dtm-1570285320.jpg

A Lexus LC500-al Ryo Hirakawa a 13. lett, míg a felvezető körön a Nismo Nissan GT-R-jével lerobbanó Tsugio Matsuda 17 körös hátrányban látta meg a kockás zászlót. A két széria november 23-24-én, Fujiban is tart egy közös, bajnokságon kívül futamot.

Addig is, vasárnap 13:30-as kezdéssel megrendezik az év utolsó DTM-futamát, amelyet az időmérő edzés előz meg 10:25-kor; az eseményeket a sorozat hivatalos YouTube-csatornáján lehet élőben figyelemmel kísérni.

Az első végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.

Fotó: Audi Communications Motorsport, DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4715200690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása