TCR: Újabb autógyártó adta be a derekát a TCR iránt

A Mazdának is van már TCR-autója, jövőre Amerikában futtatják.

mazda3tcr_02.jpg

Közép-európai idő szerint nem éppen barátságos időpontban, szerdára virradóan a kaliforniai Irvine-ban található központjában bemutatta legújabb versenyautóját a Mazda, amely a Mazda3 TCR nevet kapta. Az autó 2020-ban az IMSA Michelin Pilot Challenge-ben fog indulni, de homologizációjából adódóan a világ bármely pontján versenyeztethető.

A projekt fejlesztésében és támogatásában közreműködött a Long Road Racing, a Global Mazda MX-5 Cup-ban induló autók gyártója is, ahogyan a márka amerikai kirendeltségének tervezőrészlege is.

„A TCR egy remek lehetőség nekünk ahhoz, hogy bemutassuk az új Mazda3-at, továbbá ügyfeleinknek is egy újabb bajnokságot biztosítunk, ahol Mazdákkal versenyezhetnek” – nyilatkozta Masahiro Moro, a Mazda észak-amerikai kirendeltségének ügyvezetői elnök-vezérigazgatója. „Az IMSA-ban és az amerikai TCR-ben elért fontos sikereinkért ügyfeleinket illeti köszönet, amiért a Mazdát választották, és reméljük, hogy a Mazda következő generációs is versenyzői ugyanazt a potenciált látják a Mazda3 TCR-ben is.”

„A Mazda3 azt a kiemelkedő dizájnt és tervezést is mutatja, amelyről ismert a Mazda, ezért kiváló alapja az új Mazda3 TCR-nek” – tette hozzá John Doonan, a Mazda Motorsports igazgatója.„Már várjuk, hogy jó néhány szezonra visszatérjünk az IMSA Michelin Pilot Challenge-be, a Mazdánál pedig mindenki izgatott, hogy erre már 2020-ban sor kerül. Alig várjuk, hogy a Mazda3 TCR sikert arasson az IMSA-ban, a TCR amerikai bajnokságában, továbbá a többi TCR-szériában világszerte.”

The All-New Mazda3 TCR

We're thrilled to welcome the latest addition to our #MazdaMotorsports family: The all-new Mazda3 TCR. The car will hit the racetrack as part of the 2020...

TCR Series - Ladies and Gentlemen, here we present you the...

Ladies and Gentlemen, here we present you the new Mazda3 TCR. Welcome to the TCR family!

Fotó: Mazda USA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9215187104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása