WTCR: A lejáró szerződés ellenére magabiztos az újonc csapat

Az év végén lejár a PWR Racing szerződése a SEAT-tal és a Cuprával a skandináv TCR-sorozatban, valamint a WTCR-ben – egyelőre semmi sem biztos 2020 kapcsán, de a csapat versenyzője és társtulajdonosa, Daniel Haglöf szerint nincs miért aggódni.

aea04588e59958d0ab62697f378a66c1.jpg

Óriási meglepetést szolgáltatott a PWR Racing, amely annak ellenére magabiztosan helytáll a túraautó-világkupában (WTCR), hogy korábban csak skandináv területeken versenyzett.

A csapatok bajnokságában a Volkswagen-csoport autóit használók közül a svéd alakulat áll a legjobban, az ötödik, míg az egyéni értékelésben ugyanez mondható el a Vila Realban futamot is nyerő Mikel Azconáról, a TCR Európa-kupa tavalyi bajnokáról.

„Úgy gondolom, bebizonyítottuk, hogy egy olyan erős csapat vagyunk, amely a világkupa élvonalában tud harcolni annak ellenére, hogy újoncok vagyunk, és miénk a legszűkösebb költségvetés az idei évben”

– nyilatkozta Azcona csapattársa, a csapatnál társtulajdonosként is jelen lévő Daniel Haglöf a TouringCarTimes hasábjain.

„A versenyzőink, a struktúráink, a prioritásaink és a személyzetünk már most megfelelő ahhoz, hogy az egyik legjobb csapat legyünk, de szerintem a legjobbakká is válhatunk” – tette hozzá.

1fd3674f24cc82fec5140589b09d5977.jpg

A PWR Racing már gőzerővel dolgozik a jövő éven, amikor is a Volkswagen-csoport új TCR-modellekkel áll majd elő. „A SEAT-tal és a Cuprával kötöttünk négyéves szerződésünk utolsó évében járunk Svédországban. Elégedettek az együttműködésünkkel, ahogyan mi is” – tért ki a jövőre Haglöf.

„Azt látom, elég erősek az esélyek ahhoz, hogy folytathassuk a közös munkát, az idei év megerősítette a Cupra Racinggel és a gyártóval ápolt kapcsolatunkat. Remélem, több erőfeszítést tesznek a jövőben a versenyzést illetően, továbbá, hogy együtt folytathatjuk ezt a kalandot”

– zárta gondolatait a svéd, aki a 23. az összetettben.

A skandináv TCR-ben sem áll rosszul a PWR Racing, az ex-WTCC-s Robert Dahlgren vezeti az összetettet a következő hétvégén esedékes finálé előtt.

Fotó: Frédéric Le Floc'h, Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr515174444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása