F1: Elköltözhet 2020 után az Orosz Nagydíj

Sajtóértesülések szerint várhatóan utoljára jövőre rendezik meg Szocsiban az oroszországi Forma-1-es futamot.

ap-1x2nqbhs12111_news.jpg

2014 óta rendeznek Orosz Nagydíjat a Forma-1-ben, s ugyan a Sochi Autodrom szerződését két évvel ezelőtt 2025-ig meghosszabbították, 2020 után kikerülhet a versenynaptárból – értesült a hírről a RaceFans.net.

A helyszín korábban otthont adott a téli Olimpiai Játékoknak, úgy hírlik azonban, hogy a pálya nyomvonalát jelentősen, alig több mint 2 kilométeresre le kellene rövidíteni (a jelenlegi 5,848 km-ről), mivel 2021-re egy, koncertek rendezésére alkalmas létesítményt terveznek kialakítani. Így a Forma-1-nek már túl rövid lenne a pálya, de azt pletykálják, hogy a Formula-E mezőnyét vendégül láthatják a későbbiekben a Fekete-tenger partján.

A verseny promóteri feladatait ellátó Rosgonki vállalat a szaklapnak azonban nem volt hajlandó felvilágosítást adni a témában, mondván, 2025-ig érvényes a jelenlegi megállapodás.

Oroszországot nem hagyná el az F1, a későbbiekben máshol rendeznék a futamot – képbe került többek között az IndyCar-rajongók számára ismerősem csengő Szentpétervár is lehetséges helyszínként.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4315173760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása