F1: Eldőlhetett a másik Red Bull-ülés sorsa

A Red Bull utánpótlásprogramját a csapat tanácsadójaként igazgató Dr. Helmut Marko elárulta, hogy kik közül kerülhet ki Max Verstappen jövő évi csapattársa, és ki az, akinek nincs esélye – mindemellett arra is fény derült, hogy mikor születik meg a végső döntés.

ap-21mxkpx512111_news.jpg

A 2019-es Forma-1-es szezon második fele a „sakkozásról” is szól a Red Bullnál, a csapat ugyanis házon belül szeretné megtalálni az ideális csapattársát Max Verstappen mellé a következő idényre. A nyári szünet folyamán így visszafokozták a Toro Rossóhoz az év első felében gyengén teljesítő Pierre Gaslyt, akinek a helyét Alexander Albon vehette át az anyacsapatnál.

Úgy hihettük, hogy a másik Red Bull-ülésre Danyiil Kvjat is esélyes lehet Albon és Gasly mellett, azonban az orosz versenyző jövőre is a Toro Rosso színeit képviseli majd – tisztázta a helyzetet a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko, vagyis Albon-Gasly meccs zajlik a szóban forgó helyért.

„A Mexikói Nagydíj után végzünk a kiértékeléssel”

– tette hozzá Marko a Sky Sports F1-nek nyilatkozva. – „Kvjatot jövőre már megerősítettük a Toro Rossónál, legalább ez egyértelmű. Szóval, Gasly és Albon között dől majd el.”

ap-21myvfe9n2111_news.jpg

Albon hosszabb távon is megőrizheti jelenlegi helyét.

Albon idáig két versenyt teljesített a Red Bull-lal: Belgiumban ötödik lett, Olaszországban pedig hatodik. A jelek szerint a thai-brit pilóta eredményei imponálóan hatottak Markóra – a juniorprogramot irányító szakember szerint alkalmas arra, hogy hosszabb távon az élcsapatnál versenyezzen.

„[Maxnak – szerk.] egy olyan csapattársra van szükség, aki igen közel áll hozzá. Azt hiszem, Albon személyében meg is találtuk ezt a csapattársat” – mondta a GPUpdate-nek. – „Nagyon jól végzi a dolgát, és folyamatosan javul. A csapatnak fontos, hogy Verstappen mellé erős csapattársa kerüljön, már csak az összetett szempontjából is.”

Arra a kérdésre, hogy valóban Albon-e a fő esélyes, a következő választ adta Marko:

„Mindkettőjüknek azt mondtuk, hogy még egy kicsit várni szeretnénk, de az eddig látottak alapján azt mondhatom, hogy igen.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9615158238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása