F1: Verstappen kezdett az élen Szingapúrban, Bottas falnak ment
Forma-1 2019: Szingapúri Nagydíj - 1. szabadedzés

A Red Bull holland versenyzője volt a leggyorsabb a Szingapúri Nagydíj nyitóedzésén, miközben az előző két futamot megnyerő Charles Leclerc alatt elromlott az autó, Valtteri Bottas pedig összetörte a sajátját.

ap-21mm2b4z52111_news.jpg

Még világos körülmények között rendezték az első gyakorlást Szingapúrban, és ahogyan az várható volt, a Red Bull valóban veszélyes lehet a Ferrarira és a Mercedesre. Max Verstappen autózta ugyanis a leggyorsabb kört 1:40.259-cel, amivel több mint másfél tizedet vert a ferraris Sebastian Vettelre, a mercedeses Lewis Hamilton hátránya eközben a harmadik helyen közel 0,7 másodperc volt.

A világbajnoki pontversenyt vezető brit a nagyobb különbség mellett azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kétszer is találkozott a pályán Carlos Sainz Jr.-ral: előbb ő érte utol a mclarenest, s koccant neki a tribün alatt, később a spanyol panaszkodott rá feltartás miatt.

Formula 1 on Twitter

You can *hear* the tyre marks in this shot � #F1 #SingaporeGP

Ráadásul a Ferrari és a Mercedes is problémákkal szembesült az első másfél órában: előbbi csapatnál a Belga és az Olasz Nagydíjat is megnyerő Charles Leclerc autójában krepált be a sebességváltó, bő 20 perccel a leintés előtt pedig Valtteri Bottas csúnyán falba állította az autóját a 19-es kanyarban. A finn ennek ellenére meg tudta tartani a negyedik helyet a másik Red Bull-os pilóta, Alexander Albon előtt.

A középmezőny élén három Renault-motoros autó végzett a gyári színeket képviselő Nico Hülkenberg vezetésével, akit a két mclarenes, Carlos Sainz Jr. és Lando Norris követett. Az első tíz sorrendje a két Toro Rossóval egészült ki, melyek Pierre Gasly és Danyiil Kvjat sorrendben sorakoztak fel a 9-10. helyen.

A második szabadedzés 14 óra 30 perckor kezdődik magyar idő szerint, melyet szintén élőben közvetít az M4 Sport.

Az első szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

Verstappen on top for now... How will things pan out as night descends on FP2? � #F1 #SingaporeGP

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2515137184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása