F1: Kubica a DTM-ben folytathatja?

Az Audival és a BMW-vel is tárgyal Robert Kubica – habár a lengyel versenyző szívesen maradna a Forma-1-ben, valószínű, hogy visszatérése ebben az egy évben merül ki, ezért a jövőjét illetően más opciókat is figyelembe vesz: a DTM lehet az egyik alternatíva 2020-ban.

ed9ghyyw4ai--su.jpg

A 2019-es szezon elején, több mint nyolc év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be az egyszeres nagydíjgyőztes Robert Kubica, és ugyan ő szerezte a Williams eddigi egyetlen pontját, kijelenthető, hogy rendre kikap újonc csapattársától, George Russelltől – ebből is adódóan a regnáló F2-bajnok jövője betonbiztos. Állítólag ennek ellenére van még esélye a maradásra, azonban az ülésért folytatott küzdelemben a csapat teszt- és tartalékpilótája, a Forma-2-ben versenyző Nicholas Latifi személyében komoly ellenfelet kaphat.

A Motorsport.com úgy tudja, hogy Kubica is számol annak eshetőségével, hogy újra a Forma-1-en kívül találja magát, ezért már elkezdett más bajnokságok után kacsintgatni: menedzsercsapata legutóbb a német túraautó-bajnokság (DTM) előző, nürburgringi hétvégéjén bukkant fel, s állítólag az Audival folytatott nem hivatalos egyeztetéseket.

Dieter Gass, az Audi motorsportfőnöke nem is tagadta, hogy már kapott megkeresést Kubicáéktól. „Kubica egy érdekes versenyző, általánosságban a DTM-nek is. Személyesen vele még nem beszéltem, de a menedzsmentjével már igen. Még korai lenne belemenni abba, mi is a helyzet a gyári versenyzőinkkel, de ahogy elnézem, idén nagyon erős és kiegyensúlyozott felállásunk volt” – nyilatkozta a szakportálnak Gass. – „Minden versenyzőnk képes volt dobogóra állni vagy legalább értékes pontokat menteni, úgyhogy nehéz lenni bármelyikük nélkül is folytatni.”

Azonban az Audinak újdonsült privát csapatával, a WRT-vel is számolnia kell, hiszen ott is versenyez két ígéretes újonc, Pietro Fittipaldi és a gyári szereplésre pillanatnyilag esélyesebbnek tűnő Jonathan Aberdein személyében. Az ő helyzetükről a következőket mondta Gass: „Pietro is jó, de Jonathan teljesítménye egy kicsit kiemelkedőbb. Úgyhogy valahogyan szeretnénk rá is lecsapni. Mindenekelőtt látnunk kell, lesz-e felszabaduló helyünk, vagy sem.”

A jelek szerint Kubica nemcsak az Audival, hanem a BMW-vel is tárgyalhat – erről a bajor márka motorsportrészlegének vezetője, Jens Marquardt nyilatkozott. „Az olyan embereknek, mint amilyen Robert, történelmük van a BMW-nél” – utalt Kubica győzelmére, amit a 2008-as Kanadai Nagydíjon aratott a lengyel a BMW Sauber csapatával. – „Így az évek folyamán, akárcsak néhány sráccal rajta kívül, vele is kapcsolatban maradtunk. Úgy gondolom, teljesen normális, hogy az évek folyamán az ember felméri a lehetőséget. De ez nem feltétlenül úgy néz ki, hogy megkérdezzük az adott pilótától, hogy akar-e jövőre nálunk versenyezni.”

A Motorsport.com az Aston Martinokat futtató R-Motorsport főnökénél, Florian Kamelgernél is érdeklődött Kubica kapcsán. Kamelger azonban nem beszélt sem Kubicával, sem pedig a menedzsereivel.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715113100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása