Alonso első tereprali-versenyén felborult

Az elmúlt hétvégén Fernando Alonso komolyabb ízelítőt kapott a terepralizásból, ám a dél-afrikai bemutatkozás végül borulással zárult.

dakar_2019_press_004.jpg

Mint arról már a Braking News Motorsport is beszámolt, Fernando Alonso új projektbe fogott a Toyotával, és ha minden jól megy, a kétszeres Forma-1-es világbajnok jövőre már a Dakar-ralin is indulhat. A felkészülés idáig a tesztekről szólt, azonban az előző hétvégén rajthoz állt a Lichtenberg 400-on, ami a dél-afrikai tereprali-széria (SACCS) idei ötödik állomása.

A balesetet megelőzően versenyképes volt a spanyol, a prológon a harmadik helyet csípte meg. Azonban 23 kilométer után felborult a Toyota Hilux-szal az első szakaszban – ám Alonso és társa, a Dakar motoros kategóriájának ötszörös győztese, Marc Coma a törött szélvédő ellenére is célba hozták az autót. A szervízponton megjavították a Toyotát, azonban a második menetben egy madárrajjal gyűlt meg a baja a párosnak, aminek ismét a szélvédő látta kárát.

70582422_2246305828811619_6271726775668047872_n.jpg

Alonso és Coma ugyan eljutottak a kockás zászlóig, de nem rangsorolták őket az incidensekkel járó időveszteség miatt. Glyn Hall, a Toyota Motorsport csapatfőnöke a viszontagságok ellenére elégedett volt a 38 éves pilóta teljesítményével. „40 kilométer után is 20 másodpercen belül volt az élen állóhoz képest, utána a szélvédő menthetetlen volt” – mondta Hall a RaceFans hasábjain. –

„Összességében fantasztikus teljesítményt nyújtott. Remek képességei vannak, és most már némi tapasztalattal is rendelkezik.”

A verseny egyébként Henk Lategan győzelmét hozta, mögötte Giniel de Villiers és Chris Visser lettek a dobogósok.

Fotó: Toyota Gazoo Racing, ILEB / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6415097744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apátok_mi 2019.09.17. 08:02:01

Alonsonak be kellene látnia, egy Hilux nem úgy fordul mint egy Ferrari

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása