Hivatalos: Alonso célba vette a 2020-as Dakar-ralit!

dakar_2019_press_002.jpg

A Toyota kedden megerősítette, hogy sűrű hónapok elé néz a kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso. A spanyol ugyanis valóban belevág a terepralizásba, és a következő hónapokban összesen három kontinensen fog felkészülni a jövő évi Dakar-ralira.

Ahogyan az várható volt, folytatódik Fernando Alonso és a Toyota együttműködése. Miután a spanyol a japán márkával kétszer is megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, a 2018/2019-es endurance-világbajnoki (WEC) szezonban pedig bajnokká koronázták, a terepralizás világában is szerencsét próbál.

A Toyota keddi közleményéből kiderült, hogy a következő öt hónapban Európában, Afrikában és a Közép-Keleten fog részt venni egy intenzív felkészülési programban – a cél pedig egyértelmű: bár egyelőre nem erősítették meg, valószínű, hogy Alonso 2020 elején elindul a 30. Dakar-ralin, ami január 5-én Jeddah-ban rajtol, és tizenkét nappal később, január 17-én Al-Qiddiyában ér véget. Ennek keretében augusztus 20-a és 23-a között Dél-Afrikában fog tesztelni, szeptember 13-14-én pedig rajthoz áll a dél-afrikai tereprali-széria ötödik versenyén, a Harrismith 400-on. A folytatásban várhatóan próbára teszi magát a Marokkó-ralin, valamint a dél-afrikai bajnokság szezonzáró eseményén.

Alonso a legújabb küldetéséhez – amely idén márciusban, a Toyota Hilux tesztelésével vette kezdetét – nem akármilyen társat kap: úgy hírlik, hogy a spanyol társa a Dakaron Marc Coma, a motoros géposztály ötszörös bajnoka lesz.

dakar_2019_press_003.jpg

„Már nagyon várom, hogy folytassam a kalandot a Toyota Gazoo Racinggel. Közösen sok sikert értünk már el azóta, hogy 2017 novemberében először vezettem egy Toyotát: egymás után kétszer nyertünk Le Mans-ban, a WEC-ben a csapatbajnoki és az egyéni címet is behúztuk. Emellett pedig az év korábbi részében a terepralizásból is kaphattam némi ízelítőt, amely jó érzéseket hagyott bennem. Folytatni akartam” – idézi a Toyota közleménye Alonso szavait. –

„Tudom, teljesen más tapasztalat lesz, s rengeteget kell még tanulnom. Azonban a Hilux nagyszerű, gyorsan adott nekem hatalmas önbizalmat, így menetről menetre fejlődtem. Mindig is tartottam magamat ahhoz, hogy új kihívások után akarok menni más kategóriákban. Ennek beteljesítéséhez most egy remek csapat áll a rendelkezésemre.”

„Márciusban sikeres kétnapos tesztet teljesítettünk Fernandóval a Dakar-győztes Toyota Hilux-szal Dél-Afrikában, ami értékes tapasztalatnak bizonyult a tanulásban” – kommentálta a bejelentést a csapatfőnök, Glyn Hall. – „Nem csak Fernando élvezte, de mi is láthattuk őt alkalmazkodni és javulni minden egyes alkalommal, amikor volán mögé ült. Egyértelmű volt, hogy felkészülve érkezett meg a tesztre, és készen állt arra, hogy mindent megmutasson, ami benne rejlik.”

„A tereprali teljesen új Fernando számára, de biztos vagyok benne, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy szembenézzen ezzel a kihívással. Mint a Dakar regnáló bajnokai, akik hosszú múlttal bírnánk a terepraliban, biztos vagyok benne, hogy jól össze tudunk dolgozni Fernandóval ahhoz, hogy a következő néhány hónapban felépíthessük az önbizalmát”

– tette hozzá Hall.

Fotó: Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9015016838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása