WTCR: Piros zászló után a fordított pole-ból indul Michelisz Kínában
WTCR 2019: Ningbo - 2. időmérő edzés

Egyszerre jött ki jól és rosszul egy feltartásból Michelisz Norbert, ennek ellenére az élről várhatja a fordított rajtrácsos versenyen Ningbóban. A vasárnapi időmérő edzést – hasonlóan a szombatihoz – Yvan Muller nyerte, így hazai pályáján újabb rajtelsőséget ünnepelhet a Lynk&Co.

018712e83aa7b28690cdcf510a67f6f2.jpg

A reggeli esőzések dacára száraz pályán futhatta a második kínai időmérőjét a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye. Ennek ellenére egészen korán előkerültek a teljes pályás sárga zászlók, ugyanis Kevin Ceccon alatt megállt az Alfa Romeo, s amíg Ma Qing Hua a nap leggyorsabb idejével (1:49.980) zárta az élen a Q1-et, az olasz számára befejeződött a kvalifikáció.

Michelisz Norbert könnyedén továbbjutott a Q2-be a BRC-Hyundaijal, de Tassi Attilától búcsúztunk az első szegmens után. Hozzá kell tenni azonban, hogy a KCMG-Hondáknak jól jött, hogy javult a pálya, így előkelőbb helyen végeztek: Tassi hajszállal ugyan, de megverte csapattársát, Tiago Monteirót, így a 17. pozícióból indul mindkét versenyen, ahonnan még a pontszerzés sem elérhetetlen.

A Q2 végét a piros zászló jelentette, miután Mát feltartotta Néstor Girolami – a pálya utolsó szektorában össze is ütköztek, a kínai pedig kicsúszott a pályáról. Emiatt többen elestek a javítás lehetőségétől, így Michelisz is, de öröm az ürömben, hogy a 10. helyen zárt, vagyis a fordított rajtrácsos, második versenyre az első rajtkockát foglalhatja el.

Szerencséjére a 9 pontos különbség nem változott, mivel Esteban Guerrieri úgy esett ki a hatodik helyen, hogy ezredre azonos köridőt futott a Lynk&Có-s Yann Ehrlacher-vel, aki viszont tovább surrant a fináléba. A két bajnokaspiráns mellett Gabriele Tarquini, Augusto Farfus, Thed Björk, Andy Priaulx és a kicsúszása következtében mért idő nélkül záró Ma számára sem jött össze a továbbjutás.

cr_19q3_wtcr_wtcr_ningbo_fp1_muller_yvan_025.jpg

Panis, Catsburg, Girolami, Muller és Ehrlacher sorrendben léptek pályára a Q3 résztvevői, a pole pozíciót pedig végül a négyszeres világbajnok – és a szombati napon mindent vivőMuller szerezte meg, akinek az 1:50.135-ös idejétől majdnem három tizeddel maradt el a körébe többször is belehibázó Ehrlacher, de a Lynk&Co így is bebiztosította az első sort hazai közönsége előtt. Nem mellesleg Muller ezzel az öt ponttal feljött harmadiknak az összetettben, miután a cuprás Mikel Azcona csak a 16. pozícióba kvalifikált.

Girolami lett a harmadik, de az ő helye még kérdéses a feltartás miatt, Aurélien Panis pedig toronymagasan a legjobb cuprásnak bizonyult azzal, hogy még Nick Catsburgot is megverte.

A fordított rajtrácsos futam 8:30-kor, a harmadik verseny pedig 9:50-kor veszi kezdetét – az eseményeket az Eurosport 1 végig élőben adja.

A második időmérő edzés (előzetes) végeredménye:

wtcr_2019_ningbo_q2.jpg

Fotó: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media), Cyan Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5715093102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása