WTCR: Döntöttek Micheliszék ügyében

Fellélegezhetnek a magyar szurkolók, ugyanis helybenhagyták Michelisz Norbert futamgyőzelmét, nem büntették az Andy Priaulx-lal való ütközéséért. Véglegesek a ningbói WTCR-futamok eredményei.

f6c73bc5ce7e704e4e15c64bcf5277e6.jpg

Kőkemény csata zajlott az első helyért a túraautó-világkupa (WTCR) ningbói, fordított rajtrácsos futamán, ám három körrel a vége előtt Michelisz Norbert nekiment a Lynk&Có-s Andy Priaulx-nak. Az ütközés következtében brit kiesett, a magyar pilóta viszont nyert, miután csapattársa, Gabriele Tarquini visszaadta neki a pozíciót.

Michelisz futamgyőzelme ennek ellenére korántsem volt biztos, ugyanis rögtön vizsgálatot indítottak az ügyben a versenyfelügyelők – azonban néhány órával később megerősítették, hogy versenybalesetnek minősül az incidens, akárcsak az a baleset, ami miatt a BRC-s már az első körben kiesett a harmadik versenyen.

A döntés értelmében Michelisz éllovasként utazhat másfél hónap múlva Japánba, a WTCR következő fordulójára, 16 ponttal előzi Esteban Guerrierit, míg Yvan Muller hátránya 17 egységnyi.

Eközben márkatársa, Nick Catsburg egy látszólag ártatlan ütközetet már nem úszott meg ennyire szárazon. Mint az ismeretes, a második futamon ütközött Daniel Haglöffel, és ugyan a svéd cuprást az ötödik helyen intették le a második futamon, a holland hyundaios idejéhez 30 másodpercet írtak hozzá utólag – emiatt a 8. helyről a 15.-re esett vissza. Augusto Farfus, a BRC brazilja is kapott egy öt másodperces büntetést, ám miután kiesett, nem volt jelentősége az ítéletnek.

Fotó: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7215093818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása