ETRC: Kiss Norbert továbbra is harcban a bajnoki harmadik helyért

Az összetett ötödik helyéről várja a kamion-Eb folytatását Kiss Norbert. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője most hétvégén Zolderben áll rajthoz Mercedes kamionjával, és reméli, hogy idén nem az igazságtalan büntetésekről szól majd a belgiumi hétvége, ahogyan tavaly.

unnamed_13.jpg

Továbbra is elérhető távolságra van a bajnokság harmadik helye a szombathelyi versenyző számára: 24 pont a lemaradása a jelenlegi bronzérmes Adam Lacko mögött. Ahhoz azonban, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, fontos lenne a jó eredmény Zolderben. 

„Szeretem Zoldert, különleges helyszín, habár a tavalyi hétvégére nem szívesen gondolok vissza. Igazságtalan és aránytalan büntetéseket kaptam, őszintén remélem, hogy ez a hétvége most a versenyzésről fog szólni. Igazi régi stílusú pálya, kicsi bukóterekkel, betonfalakkal, veszélyes is kicsit, de pont ezért szeretem. Tele van nehéz, lassú sikánokkal, de az első szektorban vannak gyors kanyarok is komoly féktávokkal, szóval tényleg összetett feladat jó időt menni itt”

– ismertette röviden a pályát Kiss Norbert

unnamed_1_8.jpg

A magyar versenyzőnek szárazon és esőben is voltak sikerei Zolderben, a Mercedes-szel is tudott már győzni Belgiumban. Idén azonban a továbbra is fennálló motorerő-lemaradás miatt visszafogottak a várakozásai.

„Szárazon már az is nagy eredmény lenne, ha dobogóra állhatnék. Ha viszont csak egy picit esne, akkor bármi megtörténhet, akár nyerhetünk is”

– foglalta össze az esélyeket a pilóta. 

Zolderben a FIA ETRC-től megszokott menetrendben szombaton és vasárnap egy időmérő és két verseny vár a mezőnyre.

A kamion-Eb hétvégi, zolderi programja:

2019. szeptember 14., szombat:

  • 10:45: Első időmérő edzés
  • 14:00: Első futam
  • 16:15: Második futam

2019. szeptember 15., vasárnap:

  • 11:30: Második időmérő edzés
  • 13:50: Harmadik futam
  • 16:05: Negyedik futam

Fotó: Kiss Norbi média

Forrás: Kiss Norbi média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415080844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása