F2: Meg kellett műteni az Hubert-tragédia másik résztvevőjét, Juan Manuel Correát

1017694900-lat-20190830-_gh22697.jpg

Stabil az amerikai-ecuadori versenyző állapota, de az intenzív osztályon tartják.

Bizonyára mindenki értesült arról a tragédiáról, amely beárnyékolja a 2019-es Belga Nagydíj hétvégéjét: az F2-es főfutamon egy borzasztó tömegbalesetben életét vesztette Anthoine Hubert, Juan Manuel Correát pedig kórházba kellett szállítani. Bár az első órákban nem lehetett pontosan tudni, hogyan is történt a baleset, de a közvetítésben is mutatott, illetve a tribünökről készített felvételek, valamint a helyszínen tartózkodó sajtóorgánumok jelentései alapján összeállt a kép.

Giuliano Alesi defekt következtében elvesztette az uralmát autója felett az Eau Rouge-ban, és a francia autóját elkerülvén ütközött a gumifalnak a Raidillon-kanyarban a honfitárs Hubert. Csakhogy az ardenes autója a falról visszapattant, ami miatt visszasodródott a pályára – és ekkor ment neki nagy tempóval Correa.

1017700367-lat-20190831-_gh23618.jpg

Hubert halálát több mint egy órával a baleset után, 18:35-kor közölte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), miközben Correát mentőhelikopterrel szállították a liège-i kórházba. Az amerikai-ecuadori állapotáról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy stabil, azonban az éjszaka folyamán a versenyző médiacsapata további információkkal szolgált.

A közleményből – amellett, hogy megerősíti, hogy a Sauber Junior Team by Charouz pilótájának esélye nem volt elkerülni az ütközést – kiderült, hogy Correát kettős lábtöréssel és kisebb gerincsérüléssel kellett megműteni, és egyelőre az intenzív osztályon ápolják tovább – és amíg be nem vitték a műtőbe, eszméleténél volt.

A Braking News Motorsport szerkesztősége ezúton kíván mihamarabbi teljes felépülést Juan Manuel Correának!

Fotó: Gareth Harford / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915034136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása