F1: Kevesebbet tesztelhetnek, több komponensből gazdálkodhatnak a csapatok 2020-ban

190037-test-barcellona-vettel-day-3.jpg

Megegyeztek a csapatok, így a jövő évi Forma-1-es szezonra rövidebb ideig készülhetnek a pályán. Emellett egy másik fontos kérdésben is döntés született: a huszonkettedik futam miatt eggyel több motorkomponens használható fel büntetlenül.

Szép lassan körvonalazódik a 2020-as Forma-1-es idény: a héten nyilvánosságra hozták az előzetes versenynaptárt, továbbá a pilótakeringőben is kezd összeállni a kirakós. A Motorsport.com információi szerint pedig már a jövő évi tesztek részletei is napvilágot láttak.

Ahogyan azt megszokhattuk, Barcelonában hangol az év első versenyére a mezőny, február 19-e és 21-e, valamint 26-a és 28-a között, vagyis az eddigi nyolc helyett csak hat napot tölthetnek a pályán a csapatok. Ráadásul eltörölték a két kétnapos idényközi gyakorlást is, ellenben a szezon végén, Abu-Dzabiban esedékes gumiteszt egy nappal hosszabb lesz.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) F1-es sportszabályzata kimondja, hogy a szigorítás ellenére két tesztnapot továbbra is fiatal versenyzőknek kell biztosítaniuk az alakulatoknak. Éppen emiatt aggódik a Pirelli, ugyanis így sanszos, hogy a legtöbb csapat az év végi gumiteszten biztosít majd lehetőséget a Forma-1-es tapasztalattal nem, vagy csak alig rendelkező titánoknak – igaz, a gumigyártó rendelkezésére összesen 25 tesztnap áll, hogy felkészüljön 2021-re, illetve a 18 colos gumik debütálására.

Abban is egyezségre jutottak a csapatok, hogy a rekordhosszúságú naptárnak köszönhetően jövőre eggyel több, szám szerint három egység használható fel szabadon az MGU-K-ból, vagyis a mozgásienergia-visszanyerő rendszerből – akárcsak a belsőégésű motor, a turbófeltöltő és a hőenergia-visszanyerő rendszer (MGU-H) esetében. Ami az energiatárolót és a vezérlőelektronikát illeti, azokból továbbra is két-két egység áll a versenyzők rendelkezésére.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215034148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása