F1: Gasly elhitte, hogy maradhat 2019 végéig a Red Bullnál

ap-21dkfejt91w11_news.jpg

Belgiumban nyilatkozott először lefokozásáról a hétvégén újra a Toro Rosso színeiben induló Pierre Gasly. A francia nem tagadta, sokkolta őt a Red Bull döntése – ugyanis őt mindvégig abban a hitben ringatták, hogy a szezon végéig nincs miért aggódnia.

A szezon első felében a Red Bull többször is hangoztatta, hogy a vártnál gyengébb teljesítménye ellenére a záróversenyig biztos helye van a csapatnál Pierre Gaslynak. Ehhez képest a nyári szünetben, egy héttel a Magyar Nagydíj után arról tájékoztatta a nagyérdeműt a Milton Keynes-i gárda, hogy a belgiumi versenyhétvégétől helyet cserél a francia az újonc Alexander Albonnal, és az utolsó kilenc versenyen a thai-angol pilóta lesz Max Verstappen csapattársa az anyacsapatnál.

Gaslyt korábban még nem hallhattuk nyilatkozni a cseréről, azonban Spa-Francorchamps-ban már nem tudta elkerülni a médianyilvánosságot. A GP2 2016-os bajnoka elmondta, ő is a bejelentés reggelén, 8:42-kor értesült csak arról, hogy vissza kell mennie a Toro Rossóhoz.

„Aznap reggel tudtam csak meg. Természetesen sokkolt a hír, és kicsit csalódott is voltam, mert a magyar futam környékén nem erről volt még szó. A csapat akkor biztosított engem afelől, hogy év végéig maradhatok, és ezt el is hittem”

– idézi a franciát a Motorsport.com.

ap-21dmqcmq51w11_news.jpg

Valamivel több mint egy Toro Rossó-s szezon után léphetett fel a Red Bullhoz az idei évre Gasly, aki már az előszezoni tesztek alatt kétszer összetörte az autóját, az idény első tizenkét futamán pedig csak harmadannyi pontot tudott gyűjteni, mint Verstappen. Legjobb eredmény csupán egy 4. hely volt, míg a holland kétszer nyert és további három alkalommal állt dobogóra. A francia szerint kár rágódni a történteken.

„Akár megértem a döntést, akár nem, változtatni úgysem tudok rajta. Nem töltöttem túl sok időt azzal, hogy ezen agyaljak” – magyarázta. – „Az egyetlen dolog, amire koncentrálnom kell, az az, hogy a hátralévő kilenc versenyen a legjobb formámat hozzam a Toro Rossóval.”

„Vannak dolgok, amiket jobban is csinálhattam volna a szezon első felében, így részben felelősnek érzem magamat. Úgy gondolom ugyanakkor, hogy a teljesítmény és a pontok hiányáért mindnyájan felelősséggel tartozunk.

Nem minden alakult úgy, ahogy kellett volna, továbbra is akad néhány problémánk. De erről most nincs értelme diskurálni, úgyis vége. Hasznos leckéket vettem a szezon hátralevő versenyeire, és most arra kell összpontosítanom, hogy min tudok változtatni, hogyan válhatok gyorsabbá a következő hónapokban” – zárta gondolatait Gasly.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr315031640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liberalnazi dickheads 2019.09.01. 11:06:34

A probléma Gasly-val végleges. Nincsenek " tökei ", ez derült ki. Nem egy harcos típus, sosem volt és nem is lesz. Képtelen volt élni a lehetőséggel. Albon kapott egy gyors kocsit és már a legelején oda is tette, ahová lehet tenni egy gyors kocsit. Bye Bye Gasly, senkinek nem hiányzol.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása