F1: Megmenekült 2020-ra a Spanyol Nagydíj – hivatalos!

m193653_1.jpg

Kedden bejelentették, hogy jövőre még biztosan ellátogat a száguldó cirkusz Spanyolországba, amivel borítékolható a 22 futamos versenynaptár.

Sokáig úgy tűnt, hogy az idei verseny után jó ideig még nem tér vissza Barcelonába a Forma-1, de – az utóbbi hetekben megjelent spekulációkat megerősítve – a kedd délutáni órákban hivatalossá vált, hogy 2020-ban is lesz Spanyol Nagydíj.

Több pálya sorsa is kétséges volt, a németországi és az olaszországi versenyről pedig mind a mai napig nem érkezett hivatalos megerősítés – a hockenheimi helyszín jó eséllyel kiesik a versenynaptárból, Monzából viszont biztató hírek érkeztek az utóbbi időben. Így majdnem biztos, hogy jövőre rekordhosszúságú lesz a versenynaptár, 22 futamból fog állni, ami többek között Vietnám csatlakozásának és Hollandia visszatérésének is köszönhető.

A Circuit de Barcelona-Catalunya pályán 1991 óta minden évben tiszteletét teszi a királykategória, vagyis a jövő évi lesz a 30. alkalom, de minden bizonnyal sokkal inkább az 50. Spanyol Nagydíjat fogják ünnepelni. Először 1951-ben rendeztek Spanyol Nagydíjat, a barcelonai Pedralbes utcáin, majd a mezőny járt Montjuich-ben, Jaramában, Madridban és Jerezben.

Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az egy évre szóló megállapodás célja az, hogy a felek egyezkedni tudjanak a folytatásról, ezzel egy hosszútávú együttműködés alapjait lefektetve.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215027800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása