F1: Albon: Jogosan rúgott ki a Red Bull 2012-ben

ap-21588vqxh2111_news.jpg

A Red Bull legújabb üdvöskéje elismerte, hogy jogos volt a Red Bull hét évvel ezelőtti döntése. Emellett annak kapcsán is megszólalt, mit gondol arról, hogy őt tartják az év egyik legnagyobb meglepetésének.

Alexander Albon az előttünk álló Forma-1-es hétvégén, a Belga Nagydíjon már a Red Bull színeiben fog indulni, helyet cserélve a szezon első felében harmatgyengén muzsikáló Pierre Gaslyval. Érdekesség, hogy Albon és a Red Bull útjai nem most először keresztezik egymást – az energiaital-gyártó még 2012-ben állt be a thai-angol pilóta mögé, amikor elkezdett együléses autókkal versenyezni.

Csakhogy egy év után el is engedték Albon kezét, miután az eredményei erősen alulmúlták a várakozásokat: a Formula Renault 2.0-ás Európa-kupában csak a 38. helyen zárt, pont nélkül, míg a Formula Renault 2.0 Alps sorozatban a 17. pozícióban rangsorolták. A 23 éves versenyző elismerte, hogy akkor joggal fordított neki hátat a Red Bull.

„Akkoriban nem vezettem valami jól, semmi oka nem volt a Red Bullnak arra, hogy megtartson”

– idézi a GPToday.net Albon gondolatait.

ap-215kfrsc91w11_news.jpg

Idővel azonban megrázta magát, 2014-ben már harmadikként fejezte be az Európa-bajnoki szezont, további két évvel később pedig első szezonjában ezüstérmes lett a GP3-ban. A Forma-2-ben még magasabbra helyezte a lécet: debütáló szezonjában az ART Grand Prix-vel a 10. helyen végzett, tavaly pedig az igencsak előkelő harmadik helyen végzett a DAMS-szal. Úgy tűnt, hogy Albon a Formula-E-ben folytatja majd a Nissan e.dams-nál, de a Red Bull tulajdonképpen az utolsó utáni pillanatban vásárolta ki szerződéséből.

Így lett idén a Toro Rosso versenyzője, és pályafutása tizenharmadik Forma-1-es futamán pedig már egy élcsapatot képviselve lehet ott a rajtrácson. Albon nem tagadta, örül neki, hogy őt tartják az év egyik legnagyobb meglepetésének – de annak még jobban örülne, hogy ha ez idővel természetes lenne a részéről.

„Örülök, hogy meg tudtam lepni az emberek többségét, de az kívánom lassan, hogy bárcsak ne lenne meglepő ez a részemről! Szép, hogy az emberek elégedettek azzal, ahogyan alakul a pályafutásom” – mondta.

Albon egyébként a hét elején járt a Milton Keynes-i főhadiszálláson, ahol bele is bújt a Red Bull öltözékébe.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1415027890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása