F1: Verstappent nem érdekli a második hely

ap-215kmt1kw2111_news.jpg

A Red Bull hollandja tisztában van vele, hogy idén már vajmi kevés esélye van arra, hogy világbajnok legyen – éppen emiatt hagyja hidegen, hányadik is lesz az összetettben.

Valamivel a 2019-es Forma-1-es szezon fele után kijelenthető, hogy Max Verstappen tűnik a legveszélyesebbnek a Mercedes számára – a brackley-i bajnokcsapat idén ugyan csak két futamot nem nyert meg, de mind Ausztriában, mind Németországban a holland csapott le a lepattanóra. A Red Bull-pilóta már Valtteri Bottast szorongatja a második helyért az egyéni összetettben.

„Majdnemhogy lehetetlen, Hamiltont nagyon sokszor kellene, hogy érje a balszerencse ehhez”

– tagadta a holland De Telegraaf hasábjain Verstappen, hogy lenne bármi esélye is idén a bajnoki címre.

A hétszeres nagydíjgyőztes elmondta, sokkal inkább a jövő évre koncentrál, amikor még szintén minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnoka lehetne. „Mindenképpen pozitív jel ez a jövő évre nézve, de a többiek sem fognak hátradőlni, ugye? Nagyon keményen kell dolgoznunk azért, hogy csökkentsük a lemaradásunkat. Roppant elégedett vagyok az eddigi fejlődésünkkel, és már a Hondával is elég jól összeszoktunk, de még van mit behoznunk” – taglalta.

„Annyira érdekel a gála, mint tavaly. Még akkor is, ha második lennék. Nekem már csak az első hely számít” – reagált a kérdésre a holland, hogy kifejezetten célja-e az, hogy megszerezze a második helyet a kiírásban. –

„Ha 20 év múlva visszanézek a pályafutásomra, nyilvánvalóan nem leszek büszke rá, hogy második is voltam. Mi a jó ebben? Igen, te vagy a második legjobb, de ez engem nem érdekel. Csak az első hely. Talán mások másképp gondolják, de nekem már csak a győzelem az, ami lényeges.”

Hozzátette Verstappen, hogy ugyan nyert két futamot, de nem önerőből: „Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy azért győztem Ausztriában, mert a Mercedes szenvedett a hűtéssel. De így is van két győzelmem, ami jobb, mint amire számítottunk a szezonnak egy pontján. Szépen fejlődünk, de még egy kicsit jobbnak kell lennünk.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5615025930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása