F1: Nem neheztel a Red Bullra Kvjat, amiért nem őt választották

ap-215jfa6ud2111_news.jpg

A Toro Rosso orosz versenyzője először szólalt meg azóta, hogy bejelentették az Albon-Gasly cserét. Elmondta, tiszteletben tartja a Red Bull döntést, és arra fog törekedni, hogy 2020-ra is bebiztosítsa magát a Forma-1-ben.

Váratlanul tett egy egyébként nagyon is várható bejelentést a Red Bull a nyári szünetben, aminek értelmében a Belga Nagydíjon már Alexander Albon lesz Max Verstappen csapattársa, míg a szezon felében végig csak kínlódó Pierre Gasly korábbi csapatánál, a Toro Rossónál folytatja. Sokan nehezményeztek a döntést, amiért nem a Német Nagydíjon dobogóra álló Danyiil Kvjat kapta meg a nagy lehetőséget.

Csakhogy az orosz korábban már versenyzett az anyacsapat színeiben, a thai-angol pilóta pedig nem – ez lehetett valószínűleg a Red Bull döntésének hátterében, ugyanis a Milton Keynes-i gárda minden bizonnyal arra törekszik, hogy ütőképes csapattársat találjon a következő szezonra Verstappen mellé. Kvjat az orosz Championat hasábjain nyilatkozott először a pilótacseréről, amit megértéssel fogadott.

ap-215jf9b3w2111_news.jpg

„Én is aznap tudtam meg, amikor Dr. Marko felhívott. Azonban fontosnak tartom, hogy bizonyos döntéseket tiszteletben tartsunk, és dolgozzunk tovább. Azt gondolom, hogy csak látni akarják, mire képes Albon egy győzelemre esélyes autóban, valamint egy olyan csapattárs oldalán, mint amilyen Verstappen. Én pedig már voltam a Red Bullnál, szóval ez is közrejátszhatott a választásban”

– mondta.

Kvjat hozzátette, hogy Albon előléptetésével még semmi sem dőlt el, ami a 2020-as idényt illeti. „Egyelőre még nem tiszta, mi minden fog történni 2019 után. Erre még legalább két-három hetet várnunk kell, mire egyértelműbbé válik a helyzet” – folytatta gondolatait, majd megjegyezte, hogy az lesz a célja, hogy a legjobb formáját nyújtsa a folytatásban.

„Különböző szempontokból is lehet nézni ezt a helyzetet, de nem akarok ebbe belemélyedni. Minden világos: csak jobban kell végeznem a dolgomat, aztán minden rendben lesz. Nem fogok hosszú ideig rágódni ezeken a dolgokon, mivel direkt módon nincsenek befolyással a pályán elért eredményekre.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9615025528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása