F1: Bizonytalan Kubica jövője

dsc_2460.jpg

A Williams versenyzője elismerte, hogy még nem tudja, mit tartogat számára a 2020-as szezon. Azt viszont elhintette, hogy vannak más tervei is a Forma-1-en kívül.

Csodával határos módon, mintegy nyolc év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be Robert Kubica a 2011 elején elszenvedett ralibalesetét követően. Csakhogy ez a tündérmese sokkal inkább lidércnyomásszerű folytatást hozott lengyelnek: jóllehet, a Williams idei eddigi egyetlen pontját ő szerezte, de a futamokon 2-10, az időmérőkön pedig 0-12 arányban maradt alul újonc csapattársával, a regnáló Forma-2-es bajnok George Russell-lel szemben.

Szárnyra is kaptak a pletykák időközben, melyek szerint még évközben leválthatják, de a csapat részéről az utóbbi hetekben a csapatfőnöki státuszt átvevő Claire Williams leszögezte, hogy idén már nem módosítanak a felálláson. Azonban azt még maga a lengyel sem tudja, mit csinál majd jövőre.

„Nem tudom, mi lesz velem 2020-ban. Még semmi sem dőlt el, egyelőre tervek vannak, de nem minden függ tőlem”

– nyilatkozta a hétvégi Verva Street Racing elnevezésű eseményen, Lengyelországban Kubica. – „Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok. Minden évben ez van, de ilyenkor muszáj türelmesnek lenni.”

Claire Williams ismételten védelmébe vette az egyszeres nagydíjgyőztes pilótát. „Szükségünk volt egy olyan versenyzőre, mint Robert, aki kellő mérnöki és technikai intelligenciával rendelkező. Ez nem egy könnyű számára, mert sem Robert, sem pedig George nem tudja meg mutatni ezzel az autóval, hogy mire képes igazából. De Robert mindent megcsinál, amit elvárok tőle” – mondta.

Fotó: Hungaroring média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7915025918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása