F1: A MotoGP ásza szívesen párbajozna Hamiltonnal

hamilton_marquez.jpg

A gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) ötszörös bajnoka kihívta a Forma-1 ötszörös világbajnokát: Marc Marquez bevallotta, hogy két keréken és négy keréken egyaránt összemérné a tudását Lewis Hamiltonnal.

Ahogyan a Forma-1-ben Lewis Hamilton, úgy a MotoGP-ben Marc Marquez is a hatodik világbajnoki címe felé tart, de mindketten nagyon nagy rajongói mindkét kategóriának. A Mercedes brit versenyzője ki is próbálta a Yamaha Superbike-gépét, de Marc Marqueznek is volt már szerencséje Forma-1-es autóhoz: a Repsol Honda versenyzője a Red Bull Ringen gördült pályára a Red Bull 2012-es világbajnoki autójával, a Toro Rosso színeire átpingált RB8-assal.

Hamilton korábban többször is utalt arra, hogy egy nap szívesen tesztelne egy MotoGP-s motort is – ez pedig Marc Marquez ötletével meg is valósulhat. A gyorsaságimotoros-világbajnokság Brit Nagydíja előtt ugyanis arról nyilatkozott a spanyol, hogy szívesen párbajozna az ötszörös Forma-1-es világbajnokkal.

ap-21bzgttw52111_news.jpg

„Természetesen benne lennék! Érdekes lenne” – idézi Marquezt a Sportsmail. –

„Szemtől szembe, egy Forma-1-es autóval, majd egy motorral is. Tudom, hogy motorozik. A közösségi médián keresztül néha beszélek vele, így tudom, hogy motorozik is, méghozzá egész jól. Már alig várom, hogy legalább találkozhassak vele. Tavaly közel voltunk hozzá, de közbejött valami, így nem sikerült összehozni.”

„A Red Bull Ringen már teszteltem [Forma-1-es autót]. Mentem 40 kört, és ez egy igazi teszt volt. Jó volt a tempóm, de még híján voltam a tapasztalatnak. A pálya vonalvezetését ismerem, a fékezési pontokat és a leszorítóerőt mégis nehéz volt megérteni. Egy normál pályán meg tudnám szokni, de semmiképpen sem Monacóban. Egy normál pályán még oké, feszegetheted a határaidat, de nem egy olyan város közepén, mint amilyen Monaco, mert ott sokkal nehezebb” – tette hozzá.

Fotó: Mercedes Media Database, Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1315024728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása