DTM: Audi-fölénnyel kezdődött a lausitzringi hétvége
DTM 2019: Lausitzring - 1-2. szabadedzés

a1911091_medium.jpg

Loïc Duval leggyorsabb idejét és az Audi fölényét hozták a pénteki szabadedzések a német túraautó-bajnokság (DTM) lausitzringi fordulóján.

Mondhatni, a célegyenesbe kanyarodott a DTM 2019-es szezonja, a mezőnyre ugyanis már csak három németországi hétvége vár, amikből az egyiket már ezen a hétvégén letudják. A Lausitzringen sokkal barátságosabb időjárási körülmények fogadták a versenyzőket, mint két héttel ezelőtt, Brands Hatch-ben – a legnagyobb galibát is csak egy meglazult hirdetőtábla okozta.

Az első szabadedzésen Loïc Duval futotta a leggyorsabb kört 1:35.895-tel, az audis ezzel egyedüliként tudott bemenni 1:36 alá. A BMW-s Marco Wittmann a második helyen már több mint két tizedet kapott a franciától, míg harmadikként záró márkatárs Jamie Green majdnem fél másodperccel volt lassabb. Robin Frijnsszel és René Rasttal lett teljes a legjobb öt sorrendje, míg az Aston Martin versenyzői közül Jake Dennis zárt a legelőkelőbb pozícióban, 12. lett.

a1911063_medium.jpg

Green tört aztán az élre a késő délután megrendezett második tréningen – a brit kereken 1:36-os körrel biztosította be az elsőséget, miközben az ingolstadti gyártó az első hat helyet kibérelte magának: Duval csupán négy ezreddel kapott ki, mögé Frijns, a WRT-s Jonathan Aberdein, a bajnok éllovas Rast, valamint Nico Müller sorakozott fel. A svájcit követte a legjobb BMW-s versenyző Marco Wittmann személyében a hetedik helyen, a négy Aston Martin pedig az utolsó négy pozíciót foglalta el Daniel Juncadella vezetésével.

Legközelebb az első időmérő edzés alkalmával lép pályára a mezőny, amit szombaton 10:35-től rendeznek meg, melyet a verseny követ 13:30-as kezdéssel. Az eseményeket élőben közvetíti a DTM hivatalos YouTube-csatornája.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1815022344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása