F1: Pérezt már csak a dobogó motiválja

_54i1775.jpg

A Racing Point mexikói versenyzője kerek perec kijelentette, hogy amennyiben az új éráig nem lesz képes újból a dobogós helyezésekért harcolni, inkább kiszáll a Forma-1-ből.

Bármennyire is meglepő, Sergio Pérez szép lassan az egyik legtapasztaltabb lesz a jelenlegi Forma-1-es rajtrácson. A mexikói 2011 óta aktív tagja a mezőnynek, idáig nyolcszor állhatott dobogóra – legutóbb a tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíjon. Csakhogy időközben súlyos anyagi gondjai támadtak a Force Indiának, annyira, hogy elkerülhetetlen volt a tulajdonváltás tavaly nyáron – azóta pedig Racing Point néven folytatja működését a silverstone-i gárda.

Viszont hiába érkeztek új pénzforrások a csapathoz, egyelőre nem tudja visszanyerni régi formáját, így még az esetleges lepattanókat sem tudja kihasználni, ami a dobogós helyezéseket illeti. A helyzet egyre inkább aggasztja Pérezt, aki az egyik legutóbbi nyilatkozatában elárulta, hogy ha nem lesz változás rövid időn belül, hátat fog fordítani a száguldó cirkusznak.

„Sosem tudhatod, mi minden történhet meg a Forma-1-ben. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy már nem leszek sokáig itt, talán még annyit sem, mint amennyit eltöltöttem idáig, hiszen már jó ideje itt vagyok” – fogalmazott a RACER-nek adott interjújában. –

„Ugyanakkor azt mondtam magamnak, hogy ha nem leszek harcban a dobogóért 2021-ig, nem hiszem, hogy lesz újabb lehetőségem. Onnantól fogva pedig nem leszek itt.”

h1030319.jpg

Pérez arról is beszélt, hogy a 2020-as szezonra több csapattól is kapott megkeresést, de azt már korábban elhintette, hogy minden bizonnyal marad a Racing Pointnál. „Őszintén szólva, minden lehetőséget megvizsgáltam. Az utóbbi néhány éven rendre csak egy évre szóltak a szerződéseim, ennek köszönhetően pedig mindig vannak újabb lehetőségek az asztalon” – ismerte el a mexikói.

„Végül mégis mindig oda lyukadtam ki, hogy maradok. Ugyanakkor elégedettséggel tölt el, hogy ekkora az érdeklődés irántam más csapatok részéről. Azonban továbbra is a maradást részesítem előnyben. Ha sikeres leszek, nyilván elégedettséggel tölt majd el, viszont amennyiben nem, meglátjuk, mi fog történni” – zárta gondolatait.

Fotó: Racing Point Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr215014176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása