W Series: Az újoncokra vannak utalva Keszthelyiék – veszélyben a 2020-as indulás?

onz8946.jpg

A szervezők bejelentették, hogy már a következő hónapban sor kerül a W Series újabb, 2020-as selejtezőjére – az is kiderült, hogy az idei mezőnyből senkinek nem kell részt vennie rajta, azoknak a sorsa pedig, akik nem kaptak automatikus indulási jogot a következő szezonra, az új jelentkezők teljesítményén múlik.

Az idei évben indult útjára az első kifejezetten női formulaautó-bajnokság, a W Series – a kiválasztási folyamatot még a télen lezongorázták, ezt követően májusban már el is startolt, augusztusban pedig véget is ért az első idény. A bajnok az időközben a Williams F1-es csapatától fejlesztőversenyzői pozíciót kapó Jamie Chadwick lett, megelőzve Beitske Vissert és a Brands Hatch-i zárófutamot megnyerő Alice Powellt.

A szabályok értelmében a pontverseny első tizenkét helyezettje automatikusan ülést kapott a következő szezonra is, amikor már nemcsak pénzdíjazásért – az idei bajnok markát 500 ezer dollár ütötte –, hanem a Forma-1-es szuperlicensz-pontokért is harcolni fognak a versenyzők. Chadwick, Visser és Powell mellett ott lehet a rajtrácson Marta García, Emma Kimiläinen, Fabienne Wohlwend, Miki Koyama, Sarah Moore, Vicky Piria, Tasmin Pepper, Sabré Cook és Jessica Hawkins is.

Nem sokkal a szezon leintését követően kiderült, hogy Dél-Spanyolországban, az almeriai pályán szeptember 16-a és 18-a között kezdetét is veszi az újabb selejtező  – ám nem aszerint a forgatókönyv szerint, melyre előzetesen számítottunk. Ugyanis az idei mezőnyből senkinek sem kell részt vennie a teszten, habár az még elképzelhető, hogy a TOP-12-ből meghívnak egy vagy két hölgyet referenciaidő felállítása végett.

Elsősorban azoknak kell jelen lenniük, akik korábban még nem próbáltak szerencsét a W Series-ben – a szervezők nagyjából negyven új jelentkezőre számítanak, akiknek előzetesen két feltételnek kell megfelelniük: legyenek nők, továbbá rendelkezzenek a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemzetközi C licenszével.

Azon pilóták sorsát, akiknek nem sikerült a legjobb tizenkettő közé kerülniük az első szezonban, pedig az fogja meghatározni, hogy az újoncok milyen teljesítmény nyújtanak majd a kiválasztási folyamat során. Vagyis veszélyben van Keszthelyi Vivien jövője is a sorozatban, ahogyan a másik tesztpilótáé, Sarah Bovyé is, de nem érezheti magát biztonságban Caitlin Wood, Gosia Rdest, Esmee Hawkey, Naomi Schiff, Shea Holbrook és Megan Gilkes sem.

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr215013120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása