F1: A Haas tesztpilótája egyelőre a DTM-re koncentrál

a1910515_medium.jpg

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, Pietro Fittipaldi elmondta, hogy rövid távon a jövőjét a német túraautó-bajnokságban képzeli el, pillanatnyilag nem is gondol az IndyCar-os visszatérésre. Hisz abban, hogy ha jó eredményt ér el a DTM-ben, akkor megnyílhat az út számára a Forma-1 felé.

a1910627_large.jpg

Szinte az utolsó utáni pillanatban, a privát audis csapat, a WRT színeiben csatlakozott a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnyéhez Pietro Fittipaldi. A kétszeres F1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája emellett tesztpilóta a Haas Forma-1-es alakulatánál, amelynek színeiben az előszezoni és a szezonközi teszten is pályára léphetett Barcelonában – sőt, az utóbbi időkben olyan vad pletykák is szárnyra kaptak, hogy rövidesen a bemutatkozását is megejtheti a száguldó cirkuszban, miután Romain Grosjean és Kevin Magnussen sem érezheti biztonságban az ülését.

Minden jel arra mutat, hogy a brazil ifjoncnak a folytatást egyelőre nem a Forma-1 jelenti, a Motorsport.com-nak adott interjújában azonban nem tagadta, hogy hosszú távon ez a célja. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy jelenleg az foglalkoztatja őt, hogy bebiztosítsa a jövőjét a DTM-ben, alkalmasint egy gyári ülés formájában.

„Jövőre is a DTM-ben szeretnék versenyezni”

– szögezte le a szándékait igencsak egyértelműen Fittipaldi. – „Ez azon dolgok egyike, amikre most koncentrálok, hogy felépíthessem a pályafutásomat. A cél pedig az, hogy minél hamarabb gyári ülést szerezzek. Egyelőre nem tudni, mik lesznek a lehetőségeim. Mindaz, amit tehetek, annyi, hogy kihozom a legjobbat a versenyeimből, amit csak tudok, és megmutatom, mire vagyok képes.”

a1910574_large.jpg

A 23 éves versenyző elmondta, hisz abban, hogy a DTM-en keresztül vezethet az útja. „Ha itt nyerek, bárhol tudok nyerni” – tette hozzá magabiztosan.

Fittipaldi számára kissé zűrösen alakult a tavalyi szezonja, ugyanis a DragonSpeed LMP1-es gépével hatalmas balesetet szenvedett az endurance-világbajnokság (WEC) Spa-Francorchamps-i fordulóján, aminek következtében mindkét lába eltört. Az év végén már újra az IndyCarban versenyezhetett a Dale Coyne Racinggel, a szezon utolsó öt futamán pedig egy portlandi 9. hellyel elérte eddigi legjobbját – ennek ellenére idén már nem kapott újabb esélyt, Santino Ferrucci vette át a helyét az alakulatnál.

 A World Series Formula V8 3,5-ben 2017-ben a bajnoki címig jutó pilóta nem is lát esélyt arra, hogy újra a tengerentúli formulaautós szériában induljon.

„Pillanatnyilag nincs lehetőségem arra, hogy visszatérjek az IndyCarba. Oda ugyanis nagyon komoly szponzori háttér szükséges, nagyon kemény összeszedni. Én viszont elégedett vagyok azon támogatóimmal, akik mögöttem állnak azóta, hogy Európába jöttem, de az IndyCarba egy komolyabb büdzsé kell.”

dtm-1560077248.jpg

A DTM-es bemutatkozó évében a szezon kétharmadánál a 16. helyen áll az összetettben 14 ponttal, eddigi legjobb eredményét pedig Misanóban érte el egy 5. hellyel, ahol Jamie Green helyén, a Team Rosberg színeiben versenyzett, de például a legutóbbi, Brands Hatch-i hétvége merő katasztrófába fulladt. A szombati időmérőn elszenvedett balesete miatt rajthoz sem tudott állni az első futamon, a második versenyen pedig egy DRS-probléma akadályozta meg a pontszerzését.

„Az év eleje óta sokat fejlődtem. Sok versenyen már egész elöl voltunk, legjobb ötben is zártunk már időmérő edzést. Az viszont kissé frusztráló, hogy az utolsó két-három hétvégén mindezt nem sikerült eredményekre váltani” – értékelte szezonját a WRT-pilóta. – „A tempónk pedig megvan, Assenben is a legjobb öt között voltunk mindkét futamon. Ez jó volt, de frusztrált vagyok ezek miatt, mert tudom, mire vagyunk képesek, mégsem mutattuk még meg 100 százalékosan.”

dtm-1565678030.jpg

Fotó: Audi Communications Motorsport, DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2815008740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása