TCR EU: Elsőbálozás a szezon eddigi legnyugodtabb versenyén
TCR Europe 2019: Oschersleben - Második futam

2019-2019_oschersleben_race_2---2019_tcr_eur_oschersleben_race_2_5_alex_morgan_46.jpg

A sokkal tapasztaltabb Tom Coronelt maga mögött tartva megszerezte első győzelmét Alex Morgan, míg Josh Files előnye egy újabb dobogós helyezésnek köszönhetően már utcahossznyi. A M1RA ezúttal Luca Engstlerrel szerzett értékes pontokat, de Szabó sem járt messze attól, hogy újra a TOP-15-ben zárjon.

Alex Morgan rajtolhatott az élről a TCR Európa-kupa második, – az időmérő edzés sorrendje szerinti – fordított rajtrácsos versenyen Oscherslebenben. A rajtlámpák kialvását követően a Wolf-Power Racing versenyzője jól rugaszkodott el a Cuprával, viszont a Target-Hyundaijal a bajnokságot vezető Josh Files már kevésbé, így másodikként Tom Coronel fordult el a célegyenes végén a Boutsen Ginion Racing Hondájával.

Meglepő módon a 23 perces plusz 1 körös verseny ezúttal nem kereszteződött egy dodzsemmenettel, szűk 10 percet kellett várni az első érdemi történésre is: Maxime Potty kötött ki háttal a falban, s mint az a visszajátszásból kiderült, a Comtoyou Racing versenyzője a targetes Mat’o Homolával ütközött. Egy körrel később pedig a szombati győzelmet megöröklő Daniel Lloyd állt félre, miután a Brutal Fish Racing Hondája elfüstölt.

2019-2019_oschersleben_race_2---2019_tcr_eur_oschersleben_race_2_podium_88.jpg

Coronel azonban végig nyomás alatt tudta tartani Morgant, de az újonc nem tört, végül három tizedmásodperces előnnyel szerezte meg első győzelmét a bajnokságban. Files lett a harmadik, csapattársa, az újonc Dominik Baumann, a WRT-s Santiago Urrutia és a szintén targetes Jessica Bäckman előtt.

Luca Engstler a hetedik helyig zárkózott fel a 12.-ről a M1RA-Hyundaijal, ahogyan a magyar csapat újdonsült versenyzője, Szabó Zsolt Dávid is öt helyet javított – ezzel éppen csak, hogy lecsúszott az újabb pontszerzéséről, de ami a bemutatkozását illeti, nem érheti szó a ház elejét. Nelson Panciatici (M Racing-Hyundai), Andreas Bäckman (Target-Hyundai) és Gilles Magnus (Comtoyou-Audi) tették teljessé az első tíz sorrendjét.

Pontszerzőként zárt még Luca Filippi (BRC-Hyundai), Natan Bihel (M Racing-Hyundai), Aurélien Comte (DG Sport-Peugeot), Julien Briché (JSB-Peugeot), valamint Jimmy Clairet (Clairet-Peugeot).

És bármennyire is meglepő, ezúttal a befutó egyenlő volt a végleges eredménnyel is, bár többeket is vizsgáltak. Coronel a rajtnál való kiugrása miatt aggódhatott, Morgant pedig azért helyezték vizsgálat alá, mert úgy tűnt, nem megfelelően foglalta el a rajtpozícióját – de mindketten megúszták az elmarasztalást. Ellenben Homola nem: Potty kilökéséért öthelyes rajtbüntetést kapott a következő versenyre.

Files előnye a bajnokságban már egészen tetemesnek mondható, ugyanis a második helyre visszazárkózó Engstler hátránya 78 pont, míg Briché lemaradása 88 egységnyire rúg. Szabó a 27. helyen áll az első futamon szerzett 8. helyével; a csapatbajnokságban harmadik a M1RA.

Most pedig hosszabb szünetre vonul a TCR Európa-kupa, a következő versenyhétvégét Barcelonában bonyolítják le szeptember 20-22. között.

A második futam végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2614996464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása