F3: Immár egyik premás sem nyeretlen, a bajnoki éllovas nullázott
Forma-3 2019: Hungaroring - Sprintfutam

1017644678-lat-20190803-_l5r5265.jpg

Rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen a Prema új-zélandija, Marcus Armstrong, aki ezzel először állhatott fel a dobogó legfelső fokára a bajnokságban. Eközben csapattársa, Robert Shwartzman a dobogóért csatázott, de végül rajtavesztett, így idén először zárt futamot pont nélkül.

A szombati főfutam eredményének értelmében a premás Marcus Armstrong indulhatott az élről a Forma-3-as hungaroringi sprintversenyen. A rajtlámpák kialvását követően jól indult az új-zélandi, de a Hitech Grand Prix olasz pilótája kegyetlen tempóban tapadt rá, a 3-as kanyar előtt még össze is értek.

Miközben Shwartzman és Pulcini lenyugodtak, addig a bajnoki éllovas Robert Shwartzman elkezdte támadni Felipe Drugovichot a harmadik helyért, az ázsiai vonal azonban már nem volt ennyire eredményes: a carlinos Teppei Natori kénytelen volt kiállni a versenyből műszaki hiba miatt, Pulcini csapattársa, Ye Yifei pedig egy balul elsült támadás következtében megforgott a célegyenes végén.

Féltávhoz érkezve alaposan lehűltek a kedélyek: amellett, hogy Pedro Piquet (Trident) letöltötte a 10 másodperces stop&go-büntetését – amit azért kapott, mert sárga zászlós fázis alatt előzött –, az egyetlen említésre méltó esemény Max Fewtrell (ART Grand Prix) és Jake Hughes (HWA) kergetőzése volt.

A 14. körig kellett várni arra, hogy az élmezőnyben is fordulat álljon be: a Drugovich-Shwartzman csata végül összeérésbe, aztán a brazil carlinos jobb hátsó defektjébe torkollott. Ezt követően az orosz annyira kiesett a ritmusból, hogy Jüri Vips (Hitech Grand Prix) és Max Fewtrell (ART Grand Prix) is megelőzte, majd a példájukat Hughes és az első versenyt megnyerő Christian Lundgaard (ART Grand Prix) követték. Később Shwartzman a pontszerző zónából is kihullott, és fel is adta a futamot.

Kisvártatva azonban Fewtrell kiszállt a játékból, műszaki hibával húzódott félre a sikánnál, de a pályán zajlottak tovább a történések. Az utolsó körökre Vips-Hughes párharc alakult ki, a tét a dobogó legalsó foka volt – azonban a HWA-s hamar eldöntötte a pozíció sorát, már a következő körben faképnél hagyta észt ellenfelét, ezzel egy újabb harmadik helyet bebiztosítva magának.

1017648135-lat-20190804-_r3i4854.jpg

Armstrong eközben tetemes, több mint 10 másodperces előnyre tett szert az élen, így – négy harmadik hely után – senki és semmi nem vehette el tőle pályafutása első Forma-3-as győzelmét. Pulcini és Hughes a dobogón, míg a legjobb nyolc sorrendjét Lundgaard, Yuki Tsunoda, Jehan Daruvala és Logan Sargeant egészítették ki.

Négy hét múlva Spa-Francorchamps-ban folytatódik az idény. Az Ardennekbe Shwartzman 12 pontos előnnyel megy, Vips a második, míg a harmadik helyen Daruvala hátránya 20 egységnyi.

A sprintfutam végeredménye:

f3_2019_hungaroring_r2.jpg

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr414994620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása